Ζουράρις, «Βρυξελοκοπρίτες», Μουζάλας και… μπάχαλο στα κόμματα

Η υπόθεση Μουζάλα έχει δημιουργήσει ρήγμα στα περισσότερα κόμματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η νεολαία, η ΑΥΓΗ, και στελέχη όπως ο κ. Παπαδημούλης, διαμηνύουν στον πρωθυπουργό ότι θα είναι στρατηγικό λάθος η απομάκρυνση Μουζάλα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλεί τον κ. Τσίπρα, ανάμεσα στον κ. Μουζάλα και στον κ. Καμμένο να επιλέξει να κρατήσει στην κυβέρνηση τον κ. Μουζάλα.

Στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Φώφη Γεννηματά θεωρεί υπερβολική την αποπομπή του κ. Μουζάλα ο κ. Λοβέρδος και τα στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν επισημαίνουν ότι υπάρχει απομάκρυνση από την εθνική γραμμή.

Στο ΠΟΤΑΜΙ ανοικτά ο κ. Θεοχάρης συντάχθηκε με τη ΝΔ και ζητεί την απομάκρυνση του κ. Μουζάλα, αν και ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την αντίθετη θέση.

Στην Ένωση Κεντρώων τηρούν στάση αναμονής μήπως και τους φωνάξουν να μπουν στην κυβέρνηση.

Αλλά και στους ΑΝΕΛ υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα καθώς ο K. Ζουράρις, μιλώντας στο Mega, είπε ότι η δήλωση του κ. Μουζάλα ήταν «μια στιγμή εκφραστικής παραδρομής. Τρίχες!!!», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι ο κ. Μουζάλας «δεν ανήκει στους εθνομηδενιστές. Ήταν κουρασμένος. Μια στιγμή του ξέφυγε. Κάτι τρέχει στα γύφτικα…».

Δικαιολόγησε τον κ. Μουζάλα λέγοντας ότι επειδή κάθε μέρα μιλά εκατό φορές με τους «Βρυξελοκοπρίτες» ακούγοντας συνεχώς τη λέξη «Μακεδονία» του ξέφυγε κάποια στιγμή αυτή η λέξη.

Ο κ. Ζουράρις θεωρεί υπερβολική την αντίδραση του κ. Καμμένου, αλλά τον δικαιολόγησε λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι ο Καμμένος δεν είχε ακούσει όλη την ομιλία του Μουζάλα». Ωστόσο, είπε ότι «και η απομάκρυνση του κ. Σγουρίδη ήταν υπερβολή».