Ζητούν και τα «ρέστα» οι Σκοπιανοί-Καταγγέλλουν την Ελλάδα για αδιαφορία

Η στάση της κυβέρνησης να παρακολουθεί ως θεατής όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη, έδωσε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την παραβίαση των συνόρων, να ζητούν και τα… ρέστα από την ελληνική κυβέρνηση, και να αφήνουν αιχμές εναντίον της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία δεν επενέβη για να αποτρέψει την προσπάθεια μεταναστών να ρίξουν τον φράχτη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν οι Σκοπιανοί θα ζητήσουν… αποζημίωση από τις ελληνικές αρχές για τις ζημιές που προκάλεσαν οι μετανάστες σε οχήματα της αστυνομίας!