Βραβεία « Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα των τοπικών και των εθνικών οικονομιών σε όλη την Ευρώπη – είναι ταυτόχρονα οι πλέον εκτεθειμένες και ευάλωτες σε αυτούς τους κλυδωνισμούς. Στην Ελλάδα, ειδικότερα, βρίσκονται για μια ακόμη φορά στο μάτι του κυκλώνα».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για 7η συνεχή χρονιά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στον αγώνα αυτό, οι μικρομεσαίες χρειάζονται στήριξη με περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, προσαρμοσμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις δυνατότητές τους, με εργαλεία για μεταφορά τεχνογνωσίας στην προώθηση της καινοτομία και της πράσινης και ψηφιακής μετάβασής τους, με ενισχύσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους και με κίνητρα για συνεργατικούς σχηματισμούς και τοπικά δίκτυα καινοτομίας, τόνισε ο πρόεδρος .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας έχουν μέλλον και δυνατότητες. Ζητούμενο δεν είναι να εξαλείψουμε τη μικρή επιχειρηματικότητα. Είναι να αυξήσουμε την παραγωγικότητά της».

Τα βραβεία

Τα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δόθηκαν σε επιχειρήσεις για τις κατηγορίες: Δικτύωση, Ανάπτυξη στο χρόνο, Καινοτομία, Νέες Τεχνολογίες, Οικογενειακή επιχείρηση, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματική ανθεκτικότητα, Εξωστρέφεια, Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

Ειδικό βάρος έχουν για το επιμελητήριο και οι τιμητικές βραβεύσεις που αφορούν στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

από αριστερά: Μάνος Αγγελάκης CEO Vanguard, Δαμουλος Φωτης πρόεδρος επιλητηροου Αργολίδος, Πετρος Γαλακτόπουλος πρόεδρος Vanguard  και Γιώργος Γκάμαρης πρόεδρος Zeos Beer

 

Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία

VANGUARD – RISK GROUP

Πρόκειται για έναν όμιλο εταιρειών με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Έφερε στην Ελλάδα τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να προσφέρει μια καινοτόμο λύση τόσο στη δασοπροστασία-πυρασφάλεια όσο και στον τομέ

Κατηγορία Βράβευσης: Δικτύωση

CORONA COOKIES

Ξεκίνησε το 2012, σε μια γειτονιά της πόλης του Αγρινίου, από έναν φούρνο. Η ανταπόκριση του κόσμου και η αυξημένη ζήτηση των προϊόντων οδήγησε στη δημιουργία μιας σύγχρονης αυτοματοποιημένης παραγωγικής μονάδας και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και στην χονδρική. Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει 12 καταστήματα λιανικής πώλησης στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και 5.500 πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

Κατηγορία Βράβευσης: Ανάπτυξη στο χρόνο

Εστιατόριο «ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ»

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1977 στο βουνό της Τερψιθέας Γλυφάδας από τον παππού Θανάση και σήμερα τα ηνία έχει η τρίτη γενιά της οικογένειας Καραΐνδρου. Με μία υπέροχη θέα των νοτίων προαστίων, μπορεί κανείς να απολαύσει και ιδίως οι λάτρεις του καλού κρέατος, πολλές και διαφορετικές γεύσεις υψηλής ποιότητας.

Κατηγορία Βράβευσης: Νέες Τεχνολογίες

CUBE RM

Συλλέγει σε μία μεγάλη βάση δεδομένων δημόσιους διαγωνισμούς που δημοσιεύονται καθημερινά και αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες, τους συσχετίζει με τα προϊόντα των εταιρειών – πελατών της. Παρέχει επίσης στους πελάτες της software για να διαχειριστούν τις διαδικασίες που απαιτούν οι διαγωνισμοί ώστε να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Καλύπτει 40 χώρες και στοχεύει στην παγκόσμια κάλυψη.

Κατηγορία Βράβευσης: Εξωστρέφεια

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Το οινοποιείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1919. Πρόκειται για το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή στην Ελλάδα, στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα. Σήμερα εξάγει σε περισσότερες 21 χώρες, με τις εξαγωγές να αποτελούν πάνω από το 75% του τζίρου.

Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή επιχείρηση

STRATIGOS

Εδρεύει στο Μοναστηράκι με κύριο αντικείμενο τα παπούτσια και τα ρούχα. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1981 και εξελίχθηκε στην πορεία των ετών φτάνοντας στα 4 καταστήματα, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών- Ελλήνων και ξένων τουριστών- και στόχευση τη νεολαία.

Κατηγορία Βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

SPEAK IT

Είναι μία HR Consulting εταιρεία στελέχωσης και διαχείρισης προσωπικού, που δραστηριοποιείται κυρίως στην κάλυψη ξενόγλωσσων θέσεων. Ιδρύθηκε το 2020 με στόχο να αλληλεπιδρά με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και να τους προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης και καριέρας σε πολυεθνικές, κυρίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Πρόσφατα άνοιξε παράρτημα και στην Πορτογαλία.

Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματική ανθεκτικότητα

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Το ζαχαροπλαστείο «ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ» λειτουργεί από το 1915, στο ίδιο σημείο, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Σταθερά η φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης είναι να δίνεται μεγάλη προσοχή στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Κατηγορία Βράβευσης: Πράσινη Επιχειρηματικότητα

ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ

Ιδρύθηκε το 1977. Στόχος της εταιρείας από την πρώτη στιγμή δεν ήταν να κατασκευάζει περισσότερα σπίτια, αλλά καλύτερα σπίτια. Πριν από λίγα χρόνια έφτιαξε ένα σύγχρονο εργοστάσιο, πιστοποιημένο, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ και τα σπίτια που παράγονται, μέσω σύγχρονης τεχνολογίας, είναι επίσης «πράσινης» δόμησης.

Κατηγορία Βράβευσης: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

HERADO

Πρωτοπόρος επιχείρηση στον τομέα της προστασίας από τις ακτινοβολίες. Έχει συνεργασία με όλους τους διαστημικούς οργανισμούς, με μεγάλες εταιρείες, αλλά και με τη NASA. Παράγει τα ολοκληρωμένα συστήματά της στην Ελλάδα, φέρνει Έλληνες από το εξωτερικό για να εργαστούν στην Ελλάδα και έχει παρουσία σε 16 χώρες. Εκτός από το Διάστημα, παράλληλα δίνει λύσεις και σε επίγειες εφαρμογές, οπουδήποτε υπάρχουν ακτινοβολίες, όπως στα νοσοκομεία.

Ειδικές βραβεύσεις

Στο πρόσωπο του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Γεωργίου Πουρνάρα, το Ε.Ε.Α. βράβευσε την προσπάθεια που κατέβαλε το πυροσβεστικό σώμα όλο το καλοκαίρι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο βάδην βραβεύτηκε για τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Βραβείο Αλληλεγγύης έλαβε ο υπαξιωματικός Ευστάθιος Κοτρέτσος διότι, κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία και μετά από απεγκλωβισμό κατοίκων πλημμυρισμένων χωριών, δεν δίστασε να ξαπλώσει στις λάσπες για να βοηθήσει να πατήσουν σε στεγνό έδαφος υπερήλικες γυναίκες που κατέβαιναν από βάρκες.

Τέλος βραβεύτηκε ο Φίλιππος Φούφας καθώς στις τελευταίες Πανελλαδικές έγραψε άριστα και στα τέσσερα μαθήματα. Συγκέντρωσε 20.000 μονάδες, κάτι ίσως μοναδικό στα χρονικά των εξετάσεων για εισαγωγή σε Ανώτατες Σχολές. Νωρίτερα είχε περάσει όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου με πάνω από 19 μέσο όρο. Επιλογή του ήταν η εισαγωγή στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στο πρόσωπο του βραβεύτηκε από το επιμελητήριο η αριστεία και η συνεχής προσπάθεια για μάθηση και πρόοδο.

SHARE