Βενιζέλος: Θα πέσετε από την κοινωνική κατακραυγή- Έρχεται και 4ο μνημόνιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας την ότι εκβιάζει την ιστορία και γλύφει εκεί που έφτυνε, ενώ προβλέπει επανάληψη των όσων συνέβησαν πέρσι το καλοκαίρι.

«Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Έγκειται στο ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος αναλύοντας τα τρία σενάρια που βλέπει για την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας με νόημα το τρίτο:

Σενάριο 1ο: Η κυβέρνηση παραμένει και εφαρμόζει πιστά τη μνημονιακή πολιτική στην πιο ακραία της μορφή

Σενάριο 2ο: Η κυβέρνηση παραμένει βλέποντας και κάνοντας σε βάρος του τόπου μόνο και μόνο για να μείνει στην εξουσία. “Σενάριο ανεπαρκές και επικίνδυνο”, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος

Σενάριο 3ο: Η κυβέρνηση να παίξει και πάλι εν ου παικτοίς, ρίχνοντας την ευθύνη στους κακούς εταίρους και στην κακή αντιπολίτευση και παίζοντας ένα ακραίο τυχοδιωκτικό παιχνίδι με τους θεσμούς, το δημοψήφισμα, τα εθνικά θέματα και το νόμισμα.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πέφτουν και υπό το βάρος της κοινής κατακραυγής και πολύ περισσότερο υπό το βάρος της ευθύνης τους όταν παίζουν με τη φωτιά. Έχετε εγκλωβιστεί στην υπαρξιακή σας αντίφαση αλλά έχετε εγκλωβίσει και τη χώρα σε αδιέξοδο. Τη διχάζετε σε ψευτοταξική βάση. Τα μέτρα 12,5 δις ευρώ που έχετε πάρει μέχρι τώρα είναι το ελάχιστο κι όχι το μέγιστο. Θα υποχρεωθείτε να πάρετε κι άλλα με δική σας ευθύνη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε πως έρχεται και τέταρτο μνημόνιο.

«Φτάσαμε στο τρίτο και έρχεται το τέταρτο μνημόνιο που θα συνδέεται με το χρέος», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Αντί για λεβέντικες μονομερείς ενέργειες εκλιπαρείτε για να δοθεί το συμπλήρωμα του PSI».

«Το κακό που έγινε είναι μεγάλο γιατί από ανάπτυξη περάσαμε σε ύφεση. Γι’ αυτό οδηγηθήκαμε σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Η οπισθοχώρηση που ήταν συνειδητή επιλογή έχει κόστος για τους πολίτες», ανέφερε.

«Έχετε συνείδηση της βλάβης που έχετε προκαλέσει;», ρώτησε ο κ. Βενιζέλος.
«Έχουν καταρρεύσει οι κόκκινες γραμμές, τα πάντα», προσέθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως με τη λύση που προωθείται στο χρέος και την σύνδεση της με την πορεία της οικονομίας δεν θα υπάρξει όφελος, καθώς οι αγορές δεν θα πιστέψουν πως θα υπάρξει τήρηση των συμφωνηθέντων.