Βαριά καταγγελία δημάρχου Ιλίου: Το πάρκο Τρίτση επελέγη μετά από υποδείξεις «κομματικών» στελεχών-Σταμάτησαν τα έργα

Τα έργα στο Πάρκο Τρίτση για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας προσφύγων σταμάτησαν αιφνιδιαστικά, με τον δήμαρχο Ιλίου να καταγγέλλει ότι η επιλογή του έγινε μετά από υποδείξεις «κομματικών στελεχών» και όχι με υπηρεσιακές διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ζενέτος είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για ποιον λόγο ανεστάλησαν οι εργασίες, τις οποίες είχε αναλάβει ο στρατός.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια βαριά καταγγελία, λέγοντας ότι ο χώρος δεν είχε επιλεγεί με υπηρεσιακές διαδικασίες, αλλά κατόπιν υποδείξεων από «κομματικά στελέχη», υπονοώντας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Παπαδόπουλος και συνοδευόταν από μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβητεί την ιδιοκτησία του χώρου αυτού στον οποίο θα στήνονταν σκηνές, είπε ο δήμαρχος Ιλίου.

Ακόμη, ανέφερε ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Δήμος δεν έλαβε καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση. Ο στρατός, που είχε αναλάβει την κατασκευή του κέντρου υποδοχής, απέσυρε τις υποδομές που είχε εγκαταστήσει και καθάρισε τον χώρο.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Δήμος είχε θέσει κάποιες προϋποθέσεις για την λειτουργία του κέντρου, όπως να υπάρχουν ο κατάλληλος φωτισμός και οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όμως πέραν αυτού δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει ρότα.