Β. Κορέα: Ο Τραμπ «άναψε το φυτίλι του πολέμου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άναψε «το φυτίλι του πολέμου» εναντίον της Βόρειας Κορέας, δήλωσε χθες το βράδυ ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, απαιτώντας από τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να επιτίθενται» στη χώρα του.

«Με τις απειλητικές και ανόητες δηλώσεις του στον ΟΗΕ μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», ανέφερε ο Ρι σε αποστολή του ρωσικού πρακτορείο TASS στην Πιονγιάνγκ.

«Ο αγαπητός μας διοικητής Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προειδοποιήσει έντονα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργούν με λογικό τρόπο και να σταματήσουν να μας επιτίθενται, αν δεν θέλουν να ταπεινωθούν μπροστά σε όλο τον κόσμο ευρισκόμενες κάτω από τα πυρά μας», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση της δημοκρατίας μας έχει ανακοινώσει επανειλημμένα ότι κάθε προσπάθεια να μας στραγγαλίσουν υπό το πρόσχημα της επιβολής μιας απόφασης που κάνει λόγο για κυρώσεις, θα ισοδυναμεί με επιθετική ενέργεια και πόλεμο», συνέχισε ο Ρι.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός είχε κατηγορήσει από τον Σεπτέμβριο τον Τραμπ ότι «κήρυξε πόλεμο» στη χώρα του, χαρακτηρίζοντάς τον «παράφρονα» και «μεγαλομανή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέτασε την Τρίτη μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού Τζο Ντάνφορντ «το εύρος των επιλογών» που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Κορέα.