Τσακαλώτος: Να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 12-13 Απριλίου

Σε μεγάλο άγχος για την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το ασφαλιστικό-φορολογικό. Για πρώτη φορά πάντως ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη νέα καθυστέρηση και έδωσε ημερομηνία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τις 12-13 Απριλίου, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά αρχίζουν οι συζητήσεις στην Ουάσινγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά και του χρέους. Αυτός είναι ο στόχος… νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου -ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup», ανέφερε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, μετά τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την ελληνική πλευρά.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα δελτία των 8, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τονίζοντας ότι «είναι πολύ μακριά από αυτά που συζητάμε».

«Ξαφνιάζομαι και εγώ σε ποιες συναντήσεις αναφέρονται, πάντως όχι σε αυτές που έχω εγώ συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.