«Το πρωί… ανεξάρτητος, το βράδυ με το ΚΙΝΑΛ»!

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ «ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική άσκησε στην επίπλαστη ανεξαρτησία της υποψηφιότητας Αλεξόπουλου, ο εκπρόσωπος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου, μιλώντας στην καθιερωμένη καθημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αυριανή παρουσίαση του βιβλίου «Ήταν Αύριο» του Νίκου Νικολόπουλου, σε εκδήλωση που θα γίνει στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.
Για το πρώτο θέμα, αναλυτικά είπε:
«Χθες αναρωτηθήκαμε γιατί ο κ. Αλεξόπουλος προσπάθησε να αποκρύψει την παρουσία του στην συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ και την συμμετοχή σε σύσκεψη με την κ. Γεννηματά και τον κ. Παπανδρέου. Η πολιτική πορεία του κ. Αλεξόπουλου είναι γνωστή, επίσης είναι γνωστό και δημοσιευμένο, ότι είναι επίσημα ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, έχει δηλαδή το κομματικό χρίσμα. Δικαίωμά του να πολιτεύεται όπως νομίζει και να αποδέχεται ή όχι την κατ’ απονομήν δημοφιλία. Δεν είναι όμως δικαίωμά του να προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Ή ΚΙΝΑΛ ή ανεξάρτητος.
Είμαστε οι πρώτοι που διακήρυξαμε ότι ψηφίζουμε για Δήμαρχο, όχι κόμμα και ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες και ότι ο Δήμαρχος είναι για όλους του Πατρινούς, ανεξάρτητα της κομματικής τους προτίμησης.
Λοιπόν, εκπρόσωπος του κόμματος και η πόλη κομματικό λάφυρο ή μόνο Πατρινός και Δήμαρχος της πόλης ;
Η ουσία βρίσκεται σε αυτό που πολύ επιγραμματικά δήλωσε επισκέπτης του εκλογικού μας κέντρου: “ Στους άλλους έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί, στον Νικολόπουλο έρχεται ο Πατραϊκός λαός”».
«ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»
Ακολούθως, ο Νίκος Παπαματθαίου έδωσε το στίγμα της αυριανής βιβλιοπαρουσίασης, τονίζοντας:

«Αύριο στις 7 η ώρα στο εκλογικό μας κέντρο θα γίνει παρουσίαση του αυτοβιογραφικου βιβλίου του Νίκου Νικολόπουλου “Ήταν Αύριο “ . Ο τίτλος αναφέρεται στο χθες και στο σήμερα. Όχι μόνο του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά και της Πάτρας.
Μέσα από το βιβλίο ξεδιπλώνεται βιωματικά η ιστορία της πόλης και η κοινή ιστορία κέντρου και γειτονιάς. Η μπάλα στο δρόμο, ο καταβρεχτήρας του Δήμου, ο μανάβης με τη σούστα, οι δημοτικές βρύσες και η ουρά με τον μπότη, η μάνα στο δρόμο να φωνάζει στα παιδιά, το ψωμί με τη ζάχαρη. Τα ινδάλματα της εποχής, ο Δαβουρλής, ο Μιχαλόπουλος η αγωνία πως θα μπούμε στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Δίπλα σε αυτή την αφήγηση παρακολουθούμε ένα παιδί φτωχογειτονιάς, να μεγαλώνει σαν παιδί αλλά και σαν ενήλικας, αφού έπρεπε να συμβάλει στην συντήρηση της οικογένειας. Τις δουλειές του ποδαριού, την κοινωνική δράση, τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες και τα πρώτα βήματα. Εκμυστηρεύσεις για γεγονότα και παρασκήνια.
Το σημαντικό όμως που βγαίνει από τις σελίδες του βιβλίου είναι η πορεία κάποιου συνοικιακού πιτσιρικά που με μόνα εφόδια το πείσμα του, την την δουλειά του και το μυαλό του ξεπέρασε τους κοινωνικούς αποκλεισμούς της εποχής και αναδείχθηκε στην πολιτική ζωή φθάνοντας σε ανώτατο πολιτικό αξίωμα, διάλεξε μεταξύ αρχών και αξιώματος τις αρχές και αύριο θα αποδειχθεί σαν ένας από τους πλέον επιτυχημένους Δημάρχους της Πάτρας. Το ξέρετε και το ξέρουμε, στον Νίκο Νικολόπουλο θα αναφερόμαστε για πολύ καιρό στο μέλλον».
«Η ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ»


Το τρίτο θέμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων αφορούσε την βραδινή εκδήλωση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» για τα ζώα συντροφιάς.
Ο κ. Παπαματθαίου υπογράμμισε:
«Δεχόμαστε ερωτήματα από πολλούς φίλους για την επιμονή μας στο θέμα της ζωοφιλίας και τη βαρύτητα που δίνουμε στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών. Πρώτα πρώτα αν δεν ξέρεις να συνυπάρχεις με τα ζώα, είναι συζητήσιμο αν μπορείς να συνυπάρξεις με τους ανθρώπους. Δεν μπορεί να είσαι ανάλγητος με ένα μικρό πλάσμα που σου προσφέρει την αγάπη του και ζητά λίγο φαΐ και νερό και στοργικός με τους ανθρώπους. Σαφώς δεν έχουν όλοι ή και δεν θέλουν να έχουν ζώα συντροφιάς. Σεβαστο δικαίωμα η επιλογή τους. Η ευζωία όμως των ζώων, η διαχείριση των αδέσποτων και ο έλεγχος των γεννήσεων μας αφορά όλους. Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

Ο Δήμος έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Εκ του Νόμου και όχι από καλή διάθεση. Ο Δήμαρχος οφείλει να πιστεύει στους υπάρχοντες θεσμούς και να λειτουργεί σε αρμονία με αυτούς. Στο συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ άλλων, έχει αδρανήσει τελείως.
Η κλασσική δικαιολογία για την αδράνεια είναι ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Κάποια στιγμή όμως μετά από πέντε χρόνια παντοδυναμίας θα έπρεπε να έχει έρθει και η σειρά τους. Στο μεταξύ, στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο επισκέπτες και ασθενείς συναντώνται με αγέλες σκύλων, καμιά φορά φιλικών, καμιά φορά επιθετικών και αυτό είναι μόνο μία περίπτωση. Πολλοί αθλούμενοι σε υπαίθριους δημόσιους χώρους υποχρεώνονται να έχουν μαζί τους και ένα ξύλο για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις.

Η σημερινή μας εκδήλωση στον «Φάρο», στις 7 η ώρα το απόγευμα σκοπεύει να αναδείξει το θέμα, αλλά και να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να καταλήξουμε στον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισης του. Είναι προφανές ότι η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και οργάνωση της υπηρεσίας είναι αποφασισμένη και προγραμματισμένη.
Σήμερα οι συμμετέχοντες θα ακούσουν συμβουλές από ειδικούς, θα διασκεδάσουν αυτοί και οι φίλοι τους και θα μας πουν την γνώμη τους και τις προτάσεις τους. μέσα από ένα ερωτηματόλογιο που θα συμπληρώσουν ανώνυμα».
ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την δική της πλευρά η υπεύθυνη ενημέρωσης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νάνσυ Αβραμοπούλου έδωσε το στίγμα των προθέσεων-πρωτοβουλιών της παράταξης για το πολιτισμό, λέγοντας:
«Η Πάτρα διαθέτει σήμερα κάποιους από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού.
Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, θα είναι η προσπάθεια ανάδειξης του έργου Αχαιών δημιουργών, σε συνεργασία και με αυτόνομους πολιτιστικούς πυρήνες της πόλης με σχετική δραστηριότητα.
Προγραμματίζουμε και προωθούμε:
• Ανοικτό θέατρο 2000-3000 θέσεων στον Ρηγανόκαμπο
• Κλειστό θέατρο 1000 θέσεων, με την επισκευή του Εργοστασίου Τέχνης εάν είναι συμφέρουσα οικονομοτεχνικά η νέο στον ίδιο η άλλο χώρο.
• Κλειστό θέατρο 400 θέσεων, στις αποθήκες ΑΣΟ.
Ιδρύονται από τον Δήμο:
• Βιομηχανικό Μουσείο, στις εγκαταλειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
• Ιατρικό Μουσείο, στο πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο.
• Καρναβαλικό Μουσείο, στα παλαιά σφαγεία.
• Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο, με πυρήνα τι ήδη υπάρχον, στο πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο.
• Μουσείο Πόλεως Πατρών, με τμήμα του το Μουσείο «Πάτρα, Γενέτειρα Πολιτικών».
• Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
• Κέντρο Διατήρησης, μελέτης και προβολής του Θεάτρου Σκιών.
ιδρύονται σε συνεργασία με φορείς:
• Θρησκευτικό Μουσείο Αγ. Ανδρέα, σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία
• Μουσείο της θάλασσας, σε συνεργασία με ΟΛΠΑ και εμπορικό σύλλογο.
• Μουσείο Νερού, αναβάθμιση του υπάρχοντος στο εργοστάσιο Γλαύκου, σε συνεργασία με την Δ.Ε.Η.

Στηρίζουμε και προβάλουμε οργανωμένα:
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Το Μουσείο Τύπου
Το Μουσείο Λαϊκής και Παραδοσιακής Τέχνης Πάτρας
Το Μουσείο Τύπου Πάτρας
Την Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας
Το Βοτανικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών
Το Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (MET) Πανεπιστημίου Πατρών
Το Μουσείο Παιδείας Πάτρας
Το Μουσείο Γλαύκου
ΤονΑρχαιολογικό χώρο της Βούντενης με άμεση επίλυση και τουπροβλήματοςέλλειψης συγκοινωνίας.
Συμμετέχουμε με όλα μας τα μέσα για την ταχεία ανάδειξη και αποκατάσταση του Ρωμαϊκού Σταδίου, του σπουδαιότερου μνημείου της πόλης μας.
Στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ ο Πολιτισμός θα έχει πρωτεύουσα θέση. Και θα καλύψει όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης. Με Δήμαρχο Πατρέων τον Νίκο Νικολόπουλο.
Γιατί τώρα όλοι το ξέρουν: Μόνο ο Νικολόπουλος μπορεί»!
Βίντεο με σχετικές δηλώσεις του κ.Παπαματθαίου και τις κας Αβραμοπούλου
Το πρωί… ανεξάρτητος, το βράδυ με το ΚΙΝΑΛ!

Ψηλά στην ατζέντα της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» ο πολιτισμός

SHARE