Συστάσεις Λιού σε Σόιμπλε: Κλείστε την αξιολόγηση λόγω προσφυγικού!!!

Συστάσεις στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δείξουν οι δανειστές καλή θέληση προς την Ελλάδα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση, συνυπολογίζοντας τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, έκανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού.

Οι κ.κ. Λιού και Σόιμπλε είχαν συνάντηση στη Σαγκάη της Κίνας στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών των G20.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λιου επισήμανε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών την ανάγκη να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση. Ωστόσο και οι δύο πλευρές παραδέχθηκαν ότι Θεσμοί και Ελλάδα έχουν ακόμα πολύ δουλειά μπροστά τους για να ολοκληρώσουν.

Ο Αμερικανικός Υπουργός Οικονομικών όμως φέρεται να έθεσε στο τραπέζι και την παράμετρο πιθανών δημοσιονομικών επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης και να συνέστησε στο κ. Σόιμπλε ότι και οι Θεσμοί πρέπει να μην υποεκτιμήσουν αυτές τις δυσμενείς επιπτώσεις αλλά να επιδείξουν καλή θέληση για να κλείσει η αξιολόγηση.

Παράλληλα ο κ. Λιού φέρεται να τάχθηκε υπέρ της ελληνικής θέσης σε ό,τι αφορά στο χρέος και να ζήτησε από τον κ. Σόιμπλε να μην υπάρξει παρέκκλιση από τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι για μία ελάφρυνση χρέους προς την χώρα μας.