Συνάντηση Ολάντ, Μέρκελ, Ρέντσι με στόχο την επανεκκίνηση της Ευρώπης

Για το μέλλον της Ευρώπης θα συζητήσουν σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δύο μήνες μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας, στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η «επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα είναι ο στόχος της συνάντησης, τόνισε ο Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ο στόχος της Δευτέρας είναι να επιδείξουμε την ενότητα των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, όχι να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη λέσχη» ανέφερε διπλωματική πηγή, διευκρινίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας.

Ο Ρέντσι θα φιλοξενήσει την καγκελάριο της Γερμανίας και τον Γάλλο πρόεδρο στο νησάκι Βεντοτένε, στα ανοιχτά της Νάπολης, προκειμένου οι τρεις τους να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Brexit.

Στην συνέντευξη του ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα του θα διεξαχθούν το 2018, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.