Συλλήψεις αγροτών στο κέντρο της Αθήνας – Μπόκο των ΜΑΤ στα τρακτέρ

Με λεωφορεία, αυτοκίνητα και νταλίκες που μεταφέρουν τα τρακτέρ κατευθύνονται αυτή την ώρα στην Αθήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Βαγγέλη Μπούτα, εκπροσώπου της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων προς την πολιτική ηγεσία ότι το συλλαλητήριο θα είναι ειρηνικό, τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι το διήμερο αυτό θα υπάρχουν εντάσεις και επεισόδια.

Την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους εξαγριωμένους αγρότες από την Κρήτη και τα Γρεβενά, οι οποίοι πετάνε πέτρες στην είσοδο του υπουργείου, ένταση επικράτησε και στα διόδια των Αφιδνών όπου κλούβες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Εθνικής Οδού προκειμένου να εμποδίσουν τα τρακτέρ να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα η επιτροπή μπλόκων καταγγέλλει την «χωρίς αιτία σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του συνάδελφου Νίκου Μπουρμπάκη από τις αστυνομικές αρχές» και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Όπως αναφέρουν «κατασχέθηκε και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά.»