Σκανδαλίδης: Η δημιουργία κόμματος από μηδενική βάση θα ήταν το ιδανικότερο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Λίγο πριν τη συνάντηση Φώφης Γεννηματά- Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρώην γραμματέας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για την ανάγκη της συνεργασίας των συγγενών ιδεολογικά κομμάτων και στη συνέχεια η δημιουργία ενός κόμματος, αν υπάρχουν οι προυποθέσεις.

«Το ιδανικότερο θα ήταν η δημιουργία ενός κόμματος από μηδενική βάση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με κατάργηση των υπαρχόντων κομμάτων σήμερα», τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Το καταλαβαίνετε γιατί, είναι αδιανόητο αυτά τα πράγματα. Δεν βγαίνουν από παρθενογένεση. Πρέπει να γίνει μέσα από μια διεργασία», εξήγησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Αυτή η διεργασία επιταχύνεται εξ ανάγκης. Και κακώς επιταχύνεται εξ ανάγκης. Θα έπρεπε από την αρχή να το καταλάβει η ηγεσία του Ποταμιού και των άλλων δυνάμεων, ότι έπρεπε να επιταχυνθεί ενόψει του κρίσιμου πολιτικού χρόνου που έρχεται. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές. Μην το ξεχνάμε αυτό», τόνισε και πρόσθεσε:

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα γίνει ένα κόμμα ενιαίο, ούτε να καταργήσει κανείς τα κόμματα που εκφράζονται στη σημερινή Βουλή, πρέπει να γίνει μια συνεργασία, μιας συμπαράταξης δυνάμεων ενόψει των επόμενων εξελίξεων και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να απευθυνθούμε κάποια στιγμή στη λαϊκή βάση και να αποφασίσει αυτή εάν θέλει ένα κόμμα από το μηδέν ή θέλει μια ομοσπονδία κομμάτων, αυτή είναι μια προοπτική που είναι μπροστά μας και για την οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει η βάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.