Σε «απεργία από το σεξ» καλεί τις γυναίκες η Αλίσια Μιλάνο

Καμπάνια για τη διεξαγωγή «απεργίας από το σεξ» ξεκίνησε η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο, μια από τις πρωταγωνίστριες του κινήματος #MeToo.

Η νέα κινητοποίηση της Μιλάνο έχει ως αφορμή νομοθεσία που υπερψήφισαν Ρεπουμπλικανοί για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

«Τα αναπαραγωγικά δικαιώματά μας έχουν καταργηθεί. Μέχρι οι γυναίκες να αποκτήσουν έλεγχο επάνω στα σώματά τους δεν πρέπει να ρισκάρουμε εγκυμοσύνες. Σταθείτε δίπλα μου με το να μην κάνετε σεξ μέχρι να γίνουμε ξανά αυτόνομες ως προς το σώμα μας. Καλώ σε απεργία από το σεξ» έγραψε σε ανάρτησή της στα social media η Αλίσια Μιλάνο.

Οι ερωτικές απεργίες, γνωστές από την κωμωδία Λυσιστράτη του Αριστοφάνη που γράφτηκε το 411 π.Χ. ,είναι η έμπνευση της Μιλάνο στη μάχη της κατά της πολιτικής απαγόρευσης των αμβλώσεων που προωθείται.

«Θα κάνω ό, τι μπορώ για να εμποδίσω την καταπιεστική, βλαβερή πολιτική», δήλωσε η ηθοποιός για την απόφαση της Τζόρτζια καθώς Ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ υπέγραψε νομοσχέδιο για την απαγόρευση σχεδόν όλων των αμβλώσεων στην πολιτεία. Ο νόμος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο έτος, αν και είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε ο μεγαλύτερος φόβος της είναι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει, όπως ελπίζουν οι Ρεπουμπλικανοί, απόφαση του 1973 που νομιμοποίησε τις εκτρώσεις.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι και στην Αλαμπάμα, ένας νέος νόμος θα εμποδίζει τους γιατρούς να εκτελούν αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης και και θα επιτρέπει εξαιρέσεις για περιπτώσεις που παρουσιάζουν σοβαρό κίνδυνο για τη μητέρα – και όχι, όπως σε άλλες πολιτείες, για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Η Τζόρτζια είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής τοποθεσία για κινηματογραφικές παραγωγές λόγω των φορολογικών της κινήτρων και αρκετοί από το χώρο σκέφτονται να ταχθούν στο πλευρό της Μιλάνο που ζητά εκτός από την ερωτική αποχή και μποϊκοτάζ.

Οι αντιδράσεις

Το κάλεσμα ωστόσο της Αλίσια Μιλάνο, έχει διχάσει αρκετούς θαυμαστές της., καθώς δεν σχολιάζουν όλοι θετικά την ερωτική αποχή καθώς όπως της γράφουν η πρόταση αυτή προωθεί ακριβώς αυτό που υποτίθεται πως μάχεται, την εργαλειοποίηση του γυναικείου σώματος. Αρκετοί σημειώνουν πως είναι κόντρα στο φεμινισμό μια τέτοια πρωτοβουλία και πως η μάχη για τις αμβλώσεις δεν μπορεί να γίνει με αποχή από το σεξ.

 

SHARE