Πρωτόγνωρες αντιδράσεις κατά Τσίπρα στη Λέσβο – Διαδηλώσεις και κλειστά καταστήματα

Με απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια αλλά και κλειστά καταστήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει στο νησί στις 19.30, κλείνοντας τις εργασίες του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

Image result for Πρωτόγνωρες αντιδράσεις κατά Τσίπρα στη Λέσβο - Διαδηλώσεις και κλειστά καταστήματα

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πορεία είναιι πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησιάζουν τους 3.000.

Λίγο μετά τις 8:30, το βράδυ της Πέμπτης, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Τσίπρα, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Επίσης το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται “για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Image result for Πρωτόγνωρες αντιδράσεις κατά Τσίπρα στη Λέσβο - Διαδηλώσεις και κλειστά καταστήματα

Την ώρα κατά την οποία έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Συντονιστικό Όργανο καλεί σε συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη ΓΓ Αιγαίου από τα βόρεια, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις φωτογραφίες οι οποίες καταδεικνουν την «απόβαση» των ΜΑΤ για την ομιλία Τσίπρα και τους «νεκρούς» δρόμους στο νησί.

Από το πρωί, μπήκε λουκέτο στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.