Πορνεία και ναρκωτικά στην Ειδομένη. Παρέμβαση Τζιτζικώστα, Κυριαζίδη

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η εγκληματικότητα στον καταυλισμό μεταναστών στην Ειδομένη, λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Τα κυκλώματα δρούν ανενόχλητα, με αποτέλεσμα να “ανθει” η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών.
Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την περιοχή, δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να εκκενωθεί ο καταυλισμός και δεν δίνει εντολή στην αστυνομία να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή.

Μαροκινοί και Τυνήσιοι ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών

Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί. Όσον αφορά στην πορνεία, πρωταγωνιστές είναι Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται γυναίκες που ζουν μόνες τους είτε επειδή έχασαν τον σύζυγό τους είτε επειδή πρόλαβε να περάσει τα σύνορα και να φτάσει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.
Αυτοσχέδιοι οίκοι ανοχής σε βαγόνι και κτίριο υπό κατάληψη

Οι εγκληματικές ομάδες έχουν δημιουργήσει στην Ειδομένη δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Ο ένας είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι και ο άλλος ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Οι δράστες ζητούν από τον κάθε πελάτη μόλις 5 με 10 ευρώ, ενώ στις εξαθλιωμένες γυναίκες, που έχουν εξαντλήσει τις οικονομίες τους, δεν δίνουν παρά μόνο πολύ χαμηλά ποσά.

Έχουν στήσει υπαίθρια μαύρη αγορά

Στην περιοχή έχει στηθεί μία μαύρη αγορά, όπου οι μετανάστες πωλούν τα τρόφιμα και τα αντικείμενα κάθε λογής που τους έχουν χορηγηθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές.
Τζιτζικώστας: Στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις

«Προσωπικά έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Εμείς, ως περιφέρεια, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη της την περιοχή», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα». Πρόσθεσε μάλιστα «οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία όπου γίνονται παράνομες δραστηριότητες, από ναρκωτικά και οίκους ανοχής μέχρι παρεμπόριο».

Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σηκώνει το βάρος του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις για αναλογικό επιμερισμό. «Δεν είναι δυνατόν σήμερα στην Κεντική Μακεδονία να υπάρχει το 70% του προσφυγικού πληθυσμού ολόκληρης της χώρας. Δεν μπορεί να λύσει η Κεντρική Μακεδονία μόνη της ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ολόκληρη η Ευρώπη», σημείωσε.

Παρέμβαση Κυριαζίδη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και αυτοσχέδιοι καταυλισμοί έχουν μετατραπεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης, σε χώρους όπου η βασιλεύει η ανομία και η παραβατικότητα.

Οι έννοιες της δημόσιας τάξης και της νομιμότητας είναι παντελώς άγνωστες σε αυτούς τους χώρους. Δυστυχώς, τείνουν να μετατραπούν σε “γκέτο” που λειτουργούν με κανόνες μαφίας (διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία, ξυλοδαρμοί κ.ο.κ.).

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης οφείλουν να ενημερώσουν επίσημα τον Ελληνικό λαό για την κατάσταση αυτή που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».