Παραμένει κρατούμενος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου

Επικυρώθηκε, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ως νομότυπη, η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ για την εκ νέου κράτηση του ενός εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικού και συγκεκριμένα του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Όπως είναι γνωστό, στον εν λόγω αξιωματικό -συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα- από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου είχε χορηγηθεί άσυλο.

Όμως, η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνόπουλου με διαταγή της «πάγωσε» την απόφαση χορήγησης ασύλου του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να κρατηθεί εκ νέου, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Σήμερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επικύρωσε τη νέα κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, κρίνοντας ότι τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Χθες, οι συνήγοροι του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου κατά την ακρόασή τους, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου, υποστήριξαν ότι η κράτησή του είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του, αλλά και την πρόταση που έθεσαν για απελευθέρωση του στρατιωτικού και υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να επιτηρείται από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, έκανε δεκτή ως νόμιμη την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με την οποία επιβλήθηκε κράτηση στον Τούρκο στρατιωτικό.

Επίσης, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου επικαλείται την πρόσφατη προσωρινή διαταγή της Ευγενίας Μυλωνοπούλου, με την οποία ανεστάλη η απόφαση χορήγηση ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim.

SHARE