Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: Κερδίσαμε τη μάχη των μαχών- Συγχαρητήρια στον Κατρούγκαλο!!!

Έχοντας χαθεί κάθε μέτρο και με τις λέξεις να έχουν απολέσει την έννοιά του ο κ. Τσακαλώτος εμφανίσθηκε στη Βουλή για να δηλώσει ότι δεν κρύβεται αλλά και να πει ότι νιώθει υπερήφανος (κι αυτός μετά τον Κατρούγκαλο) για το Ασφαλιστικό. Συνεχάρη μάλιστα τον υπουργό Εργασίας γιατί κέρδισε τη «μάχη των μαχών» απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και εξασφάλισε «γεράματα αξιοπρέπειας» χάρη στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Μετά τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι αποφεύγει να εμφανισθεί ο κ. Τσακαλώτος εμφανίσθηκε στη Βουλή και σε παρέμβασή του για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε υποστήριξε ότι «έχουμε εθνική μάχη και δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων. Αυτή τη μάχη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να υπάρχει εθνική σύνταξη που οι νεοφιλελεύθεροι δεν την θέλουν.»

Παράλληλα, παρέπεμψε σε Ταμείο και Βερολίνο για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. «Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί… ΔΝΤ και Γερμανία να συζητήσουν και να δώσουν μια καθαρή λύση για το χρέος ώστε να επιστρέψουμε σε ενάρετο κύκλο με επενδύσεις και με το παράλληλο πρόγραμμα» σημείωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε υπερήφανος και για το νέο, πιο χαμηλό, αφορολόγητο όριο: «Μια αριστερή κυβέρνηση έδωσε το υψηλότερο αφορολόγητο σχεδόν σε όλη την Ευρώπη» υποστήριξε δε αναφερόμενος στα 8.600 ευρώ.

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε, αυτά διαπραγματευτήκαμε εσείς ούτε βασική σύνταξη δεν θα διαπραγματευόσασταν» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, «όλοι οι θεσμοί, εκτός μιας εξαίρεσης (σ.σ ΔΝΤ), συμφωνούν ότι υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε»

«Εμείς και οι Ευρωπαίοι
λέμε ότι το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων θα φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει για 1,5% γι’ αυτό ζήτησε υπό αίρεση μέτρα 2%… Δεν γίνονται αυτά συνταγματικά, τους έχουμε πείσει στην Ευρώπη, έστω και λίγα παραπάνω από 5,4 δισεκ. ευρώ είναι αντιπαραγωγικά και από κοινωνική άποψη» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην υλοποίηση υπεσχημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τεράστια ένταση με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για υποκρισία και να τον καλεί να απαντήσει γιατί δεν παραιτείται όπως είχε προαναγγείλει αν το αφορλόγητο έπεφτε από τα 9.100 όμως ο Υπουργός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα:

“Μάλλον πρέπει να πήγε κάποια μύγα τσε τσε στη Συγγρού και να μην καταλαβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία τη διαφορά των εκλογών του Ιανουαρίου με του Σεπτεμβρίου. Μη μου λέτε εμένα για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Αυτά τα λέγαμε τον Ιανουάριο, όχι στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου” είπε.
Αναρτωτιέμαι για την ηθική σας δυνατότητα να υπερασπιστείτε την τροπολογία” φώναξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Παντού είναι γραμμένο ότι λέγατε ότι θα παραιτηθείτε γιατί η “κόκκινη γραμμή” σας ήταν 9.100 ευρώ, και έρχεστε υπερασπιστείτε τα 8.600 ευρώ αναρωτιέμαι για την ηθική σας σοβαρότητα και εντιμότητά σας… Για τον συντελεστή από 26% στο 29% δεν απαντήσατε», τόνισε.

 

Με ποδοσφαιρικούς όρους απάντησε στον Υπουργό και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ: “Με τροπολογία του μεσονυχτίου παίρνετε 200 εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογουμένους. Γκολ αυτοί , σέντρα εμείς. Άντε γεια κε υπουργέ” είπε.

«Πείτε μου κ. Τσακαλώτο ένα μέτρο που θίγει τα συμφέροντα της αστικής τάξης γιατί με βάση τη μαρξιστική θεωρία υπάρχει αστική κι εργατική τάξη» παρατήρησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

«Με το νομοσχέδιο δεν πάνε τα λεφτά για τη σύνταξη του κόσμου, αλλά τα παίρνει ο κρατικός προϋπολογισμός μαζί με μίζες» τόνισε δε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Με δεδομένο πάντως ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ο επικεφαλής της κίνησης των «53» στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται δεδομένο ότι και οι βουλευτές που ανήκουν στη συγκεκριμένη κίνηση θα ψηφίσουν κανονικά και πειθαρχημένα το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και δεν θα παρεκκλίνουν από την επίσημη κομματική γραμμή

 

Αντιμέτωπος με τα «ιερά τέρατα»

Χαρακτηριστική πάντως του κλίματος που επικρατεί στη Βουλή είναι η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσακαλώτος στην κατηγορία της αντιπολίτευσης ότι κρύβεται.

Με αρκετή δόση ειρωνείας ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Θέλω να αρχίσω με μία κριτική που ήρθε στα αυτιά μου ότι κρύβομαι. Ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πού πάω να κρυφτώ; Πάω να δω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πόουλ Τόμσεν, για να έχω ήσυχη την ψυχή μας».

Και συνέχισε: «Και όταν πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ μας και στον Πόουλ μας, τους λέω, όταν μου δίνουν τον καφέ, “σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προστασία που μου δίνετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βρούτση”».

Τότε, ο κ. Κρεμαστινός παρενέβη και είπε στους βουλευτές να μη διακόπτουν τον υπουργό, συνέστησε όμως παράλληλα στον κ. Τσακαλώτο να μην κάνει ρητορικές ερωτήσεις γιατί προκαλεί αντιδράσεις.

 

SHARE