Οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις ότι οι καμικάζι που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες, είχαν στόχο ως στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου.

Η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH αναφέρει ότι άλλαξαν στόχους, γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Στην πραγματικότητα τα σχέδια τους ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Μάλιστα, κατά τις έρευνες των αρχών, βρέθηκε βίντεο, στο οποίο οι τρομοκράτες κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αδέρφια καμικάζι -Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι- είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα μπροστά από το σπίτι του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών, προκειμένου να παρακολουθούν κάθε του κίνηση και να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, έπεσε στα χέρια των αρχών το επίμαχο βίντεο.

Λίγη ώρα μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο υπό τον φόβο μιας νέας επίθεσης.