Ο Βάκχος

Η ταβέρνα «Βάκχος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βασίστηκε στο μεράκι της οικογένειας Θεοδωράκη και την αγάπη τους για τη παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, τα αρώματα και τις αναμνήσεις του σπιτικού φαγητού.

Από το 1998 η μαγειρική μας εστιάζεται στα μαγειρευτά αλλά και στα ψητά, στηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά ακόμα και θαλασσινά από το τόπο μας.

vakxos2
Χορτοφάγοι, κρεατοφάγοι και άτομα με ειδικές δίαιτες (όπως γλουτένη) μας έχουν τιμήσει με σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σελίδες προτάσεων εστίασης, επίσης ιδιαίτερη τιμή για μας είναι και η συνεχής παρουσία μας σε έγκριτους τουριστικούς οδηγούς όπως Lonely Planet, Guide Routard, Rick Steves, National Geographic κ.α.

Η ενασχόληση μας με την εστίαση βασίζεται στην αγάπη μας για το καλό φαγητό, το φαγητό είναι αναμνήσεις, στη κουζίνα του σπιτιού μας τα πιο απλά υλικά είχαν τις πιο υπέροχες μυρωδιές. Το κορυφαίο χαρακτηριστικό της κουζίνας μας είναι τα εδώδιμα εποχικά που μαζεύουμε μόνοι ευλαβικά όλο το χρόνο για τη μαγειρική μας.

vakxos3

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε το πλούτο της περιοχής του Παρνασσού σε εδώδιμα και σε ξεχωριστά προϊόντα. Τη Ρουμελιώτικη κουζίνα αλλά και τα ιδιαίτερα καλούδια του τόπου μας. Το αποτύπωμα του φυσικού πλούτου των Δελφών όπως το βιώνουμε καθημερινά.

vakxos4

Οι Δελφοί είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ευρέως γνωστά μέρη της Ελλάδας. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός σε όλους. Natura και Unesco έχουν θέσει υπό την προστασία τους το τόπο των Δελφών. Η φυσική ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με ιστορικές όμορες πόλης όπως ο παραδοσιακός οικισμός του Χρισσού, η παραθεριστική και πάντα γοητευτική Ιτέα, το μαγευτικό Γαλαξίδι, η αρχοντική Άμφισσα, η Αράχωβα και ο πλούτος των ιδιαίτερων ανθρώπων της που την έκαναν ένα κορυφαίο προορισμό. Τόσα άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής των Δελφών που σαν κέντρο, όπως πάντα, έχει να παρουσιάσει μια μοναδική ποικιλία πολιτιστικής, ευρύτερα τουριστικής θεματολογίας και μιας μοναδικής εναλλαγής βουνού θάλασσας που θα σας μαγέψει. (Θοδωρής Θεοδωράκης)