Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους άνω των 50 ετών

Eμφαση στην ηλικιακή ομάδα των 50πεντάρηδων δίνει το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που αφορά 15.000 και πλέον μακροχρόνια ανέργους.

«Σε 15 – 20 μέρες θα έχει βγει η πρόσκληση στον αέρα», δήλωσε η Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια του οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι τώρα, τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα».

Σε δηλώσεις της στο Πρακτορείο 104,9 FM η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. «Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι, οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις.

Προϋπόθεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα απασχόλησης οι ηλικίας άνω των 50 ετών άνεργοι είναι να επικαιροποιήσουν, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους το βιογραφικό τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η διαδικασία γιατί απ’ αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις» κατέληξε η διοικήτρια του οργανισμού.