Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: «Μπλόκο» στη Γερμανία

Σε μία νέα πρόκληση στο Αιγαίο, αυτή τη φορά κατά της Γερμανίας, προχώρησε η Αγκυρα, δημιουργώντας προβλήματα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με το Mega, οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν διπλωματική άδεια στη Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να μεταβεί με το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Βόννη» στα τουρκικά παράλια και να δει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τους πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει καν ξεκινήσει, καθώς τέσσερα από τα έξι σκάφη μπορεί να έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο δεν έχουν αναλάβει καμία δράση και παραμένουν σε διεθνή ύδατα.

Ειδικότερα η φρεγάτα «Βόννη» επί της οποίας επιβαίνει ο διοικητής της νατοϊκής δύναμης, βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, ενώ η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» νότια της Ικαρίας. Το τουρκικό «Μπαρμπαρός» πλέει βόρεια της Καρπάθου και η καναδική φρεγάτα «Φρεντερίκο» είναι μεταξύ Χίου και Ικαρίας. Εν πλω προς το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται άλλες δύο φρεγάτες από Ιταλία και Γαλλία.