Νέα επίθεση Τόσκα κατά Σφακιανάκη με την κάλυψη του Μαξίμου

Πρωτοφανή επίθεση κατά του Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μέσω του ΣΚΑΪ, καταλογίζοντάς του καπρίτσια, και λέγοντας ότι είχε υπερβεί τα όρια.

Με τη νέα επίθεση καθιστά σαφές ότι ο κ. Σφακιανάκης έχει στοχοποιηθεί όχι μόνο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά από το ίδιο το Μαξίμου, καθώς ο κ. Τόσκας εκ των πραγμάτων δείχνει να έχει την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, καταφανώς ενοχλημένος, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «χθες είχα πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ, δεν ήταν η κύρια ενασχόλησή μου το θέμα του κ. Σφακιανάκη… Με τον κ. Τσίπρα επικοινωνήσαμε, και ασχοληθήκαμε με πολλά άλλα θέματα όπως το προσφυγικό και το άνοιγμα του Προμαχώνα» τόνισε.

«Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά την χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια για την προβολή του συγκεκριμένου ατόμου… Μεγάλη η πρόσφορα του, αλλά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να αναδειχθούν» τόνισε.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κομματικής απόχρωσης είναι με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά, να γίνεται σεμνά να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο (…) Δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» διεμήνυσε μάλιστα ο υπουργός.

«Σε οργανωμένα σύνολα όπως η ΕΛΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις καπρίτσια δεν χωρούν… Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση, ούτε αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω της παραμονής η και της προσφοράς του αν θέλετε, πρέπει να σέβεται τους κανόνες… Υπάρχουν κι άλλοι με προσφορά που δεν φαίνονται νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις και δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και καλό θα ήταν να τους δοθεί» ανέφερε.

Σύμφωνα με το Νίκο Τόσκα «ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μένει σε μια θέση σε όλους τους βαθμούς επειδή αυτό ξέρει, είναι θέμα ιεραρχίας.»

Έκανε δε λόγο για κάποιους που τον υποστηρίζουν, αναφερόμενος σε «πολιτική σκοπιμότητα, ανάδειξη του μικρού και υπόκρυψη του μεγάλου.»

Σ ό,τι αφορά το προσφυγικό υποστήριξε ότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές στην ευρωπαϊκή πολιτική.