ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβει τα στοιχεία για τις μειώσεις στις συντάξεις

Η κυβέρνηση κατάργησε το ασφαλιστικό σύστημα “Ηλιος” και σήμερα προχωρα σε περικοπες των συντάξεων. Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης

Η κυβέρνηση κατάργησε το σύστημα «Ηλιος», που από το 2013 χαρτογραφεί με ακρίβεια όλα τα στοιχεία του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, η έκδοσή του γινόταν αδιάλειπτα μέχρι και τον Ιούλιο του 2015. Για πρώτη φορά, ο δημοσιογραφικός, πολιτικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας μπορούσε να παρακολουθεί ανελλιπώς την εξέλιξη και τη δυναμική του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Μαζί με αυτούς και ολόκληρη η κοινωνία, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επιχειρηματικός κόσμος που τους ενδιέφερε άμεσα. Από την 1η Αυγούστου η έκδοσή του σταμάτησε αδικαιολόγητα και αναίτια και κανείς πλέον δεν γνωρίζει τα αναλυτικά στοιχεία του ασφαλιστικού. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του σημειώνει:

«Οι ψευδοδημοκράτες και σκοταδιστές της κυβέρνησης, διέκοψαν σκόπιμα τη λειτουργία του συστήματος, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πρώτο κύμα των μειώσεων που έφεραν στις συντάξεις από την 1η Αυγούστου 2015 (2% κύριες και 6% επικουρικές).

Σήμερα, καθώς στο τέλος του μήνα Ιουνίου έρχεται το δεύτερο και πιο σκληρό κύμα περικοπών, όπως ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, κατώτατη σύνταξη, συνεχίζουν να αποκρύπτουν τα στοιχεία».