Μύρισε καλοκαίρι: Μύθοι και αλήθειες για τ’αντιηλιακά

Το καλοκαίρι μπορεί να μην έχει μπει «επίσημα» αλλά ο ήλιος όσο ανοιξιάτικος κι αν θέλει να λέγεται χρειάζεται προσοχή. Η προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι άκρως απαραίτητη.
Και μια που τα αντηλιακά έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στα ράφια των καταστημάτων και προδιαθέτουν για… παραλία να οι πιο συχνοί μύθοι για τα αντηλιακά και η… αλήθεια τους

Μύθος: Οσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο το καλύτερο

Αλήθεια: Ο δείκτης το μόνο που δείχνει είναι πόσο μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο, χωρίς να καείτε. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερμίδες. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την χρήση του κατά τη διάρκεια παραμονή σας στην παραλία.

Μύθος: Δεν έχει σημασία πότε το εφαρμόζετε

Αλήθεια: Το δέρμα σας χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το αντιηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα πριν πάτε στην θάλασσα.

Μύθος: Δεν έχει σημασία ο τύπος τουλάχιστον

Αλήθεια: Λάδι, σπρέι, κρέμα. Το καλύτερο είδος είναι αυτό που σας βολεύει. Πλέον, όλα τα αντηλιακά έχουν παρόμοιες προδιαγραφές ανεξαρτήτως μορφής, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα σε υφή.

Μύθος: Μια λεπτή στρώση αρκεί

Αλήθεια: Πιθανότατα να μην δίνετε βάση στην ποσότητα που πρέπει να βάζετε, καθώς αρκείστε στο ότι έχετε βάλει. Αν βρίσκεστε από το πρωί στην παραλία ή ακόμα και έξω για βόλτα, καλό θα ήταν να βάζετε αντιηλιακό στα μέρη του σώματός σας που μένουν ακάλυπτα.

Μύθος: Είναι καλό και το περυσινό σας αντιηλιακό

Αλήθεια: Μπορεί να έχει μείνει το μισό ή και παραπάνω από το περυσινό σας αντιηλιακό, ωστόσο, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Είναι καλό όσο και ένα ληγμένο γάλα. Οσο περνάει ο καιρός τα ενεργά συστατικά του περιορίζονται, οπότε γίνεται τελείως αναποτελεσματικό.

Μύθος: Δεν το χρειάζεστε τις μέρες που έχει συννεφιά

Αλήθεια: Σίγουρα βλέπετε αλλά και αισθάνεστε πως τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο, ωστόσο, οι ακτίνες του βρίσκονται παντού. Τα σύννεφα, μάλιστα, φαίνεται πως αντανακλούν τις ακτίνες, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα.

Προστατέψτε το δέρμα σας και την υγεία σας και… καλές διακοπές…σύντομα!