Μπακογιάννη: Ο λάος θέλει εκλογές και άλλη κυβέρνηση

“Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις των Wikileaks και τις θέσεις του Τόμσεν” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο καυτό θέμα του τελευταίου 24ωρου, στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε, σε ερώτηση για τους πρώην προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ότι “δεν είναι βαρίδια” ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

Για την αξιολόγηση: “Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριπ. Το ΔΝΤ θέλει απομείωση του χρέους, για να υπάρξουν λιγότερα μέτρα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ εδώ και 7 μήνες πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα”.

Αναφοριά με την αποκάλυψη του wikileaks, είπε ότι “χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτή η συνομιλία δεν έχει καταγραφεί από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει τη θέση και την ατζέντα του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι το απόρρητο των συνομιλιών από ελληνικής πλευράς είναι εξασφαλισμένο. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πως θα διαπραγματευτεί. Ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτή την κυβέρνηση, όχι κάποια μυστική υπηρεσία” και πρόσθεσε: “Επί Καραμανλή κανείς δεν είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και στο θέμα των εκβιαστών: “Δεν είναι μείζον θέμα ο Μαυρίκος και οι λοιποί, φτηνοί εκβιαστές. Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που με καθαρότητα δημοσίευσε τα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ” ενώ για τον Πο Τόμσεν υποστήριξε: Είναι αντιπαθέστατος, μια φορά τον είδα κ μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι. Διαφορετική η θέση των θεσμών για το χρέος, όφειλε να το γνωρίζει η κυβέρνηση. Αν έρθει πιστωτικό γεγονός, θα έρθει με ευθύνη της κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει, η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας αδυνατίζει”.

Για τη μάχη της περασμένης Τρίτης στη Βουλή: “Ο Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε ένα όνομα της διαπλοκής”.
Για τα εσωκομματικά της ΝΔ: “Δεν υπάρχει εσωκομματικό θέμα στη ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εξέλεξαν 400.000 πολίτες. Δεν υπήρχε κανένα εσωκομματικό θέμα για τη Νέα Δημοκρατία”.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια εκλογών: “Ο ελληνικός λαός θέλει εκλογές και άλλη κυβέρνηση. Το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτή της κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση θα περάσει πολλά μέσα σε μια νύχτα. Δεν έχω ξαναδεί μετά από 180 μέρες από τις εκλογές, να έχει κατρακυλήσει η εικόνα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τόσο χαμηλά.

Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Είναι καλός ρήτορας ο κ. Τσίπρας, αλλά ανασφαλής και χωρίς επιχειρήματα στη συζήτηση για τη διαπλοκή”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πρώην προέδρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Δεν θεωρώ βαρίδια τον Σαμαρά και τον Καραμανλή, με την εμπειρία τους μπορούν να προσφέρουν” ενώ “οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το θέμα δεν είναι μόνο οι πολίτες να καταδικάσουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μας εμπιστευτούν να βγάλουμε την χώρα από την κρίση οριστικά. Δεν έχουν θέση στη ΝΔ τα άτομα αμφισβητούμενου ήθους. Απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό”.

Για τη Siemens: “Το σκάνδαλο της Siemens υπήρξε, αλλά δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν”.