Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω το νόμο και την τάξη σε όλη τη χώρα

Προσωπική δέσμευση έναντι του λαού ότι ως πρωθυπουργός θα επαναφέρει τον νόμο και την τάξη, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και τη συνομιλία του με αστυνομικούς των ΜΑΤ και εργαζόμενους των ΗΛΠΑΠ.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης .

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά, χθες, περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και είχε συναντήσεις με εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αστυνομικούς και κατοίκους.

Στο σταθμαρχείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κεντρικό
σταθμό του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χάμιλτον, επισκέφθηκε καφετέρια και συνομίλησε με τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής και τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν.

Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς για 20΄ λεπτά. Οι ένστολοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και για το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί τους, έχουν ζητήσει να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.


Στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα από πρώτο χέρι είχε μάθει την κατάσταση και τα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είχε συνάντηση με όλους τους προέδρους των ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά τη συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τον διαχρονικό, θετικό και πολύ ουσιαστικό ρόλο της ΝΔ στην αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο και την κρίσιμη αποστολή που έχουν για την ασφάλεια των πολιτών. Και τόνισε ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, πιστεύοντας στις ικανότητες και την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων στην αποστολή τους.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Πρόεδροι της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ιωάννης Σταμούλης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κ.Δημήτριος Σταθόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, κ.Αθανάσιος Τσατσούλης, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτριος Σαϊτάκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας.