Μετά από 1623 χρόνια περπατούν ξανά το Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ημερίδα αφιερωμένη στον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας που θα διεξαχθεί στο «Μονοπάτι Ήλιδας Ολυμπίας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας όπου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ανωτέρω πορεία είναι συμβολική, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, και θα εκτελεσθεί στο 49 χιλιομέτρων «Μονοπάτι της Εκεχειρίας», όπως αναδείχθηκε από την Συμπολιτεία Ολυμπίας.

sympoliteia3

Σκοπός διεξαγωγής της εν λόγω πορείας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους αθλούμενους και δη σε στρατιωτικούς να γευθούν τη μοναδικότητα να διαβούν 1623 χρόνια μετά στα βήματα των αρχαίων οπλιτών – αθλητών, χωρίς τον οπλισμό τους, στοχεύοντας στη διάδοση της φιλίας και της ειρήνης μέσω του αθλητισμού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με θέμα «Ολυμπιακή Εκεχειρία».

Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, φιλόσοφος ερευνητής με θέμα «Το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και η Εκεχειρία».

Η Δρ. Κατερίνα Πολυμέρου –Καμηλάκη, επιστημονική συνεργάτης και τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: «Αθλητικοί Αγώνες και λαϊκή λατρεία».

Ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης με θέμα: «Πολιτισμός, τέχνη και αθλητισμός».

Στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου θα λειτουργεί έκθεση καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης κας Αννίτας Πατσουράκη με θέμα τον αθλητισμό και την εκεχειρία.

sympoliteia4

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος:

Άγγελος, Απέργης Αντώνης, Βαλυράκη Μίνα, Βουτσινάς Μάριος, Γεωργας Σπύρος, Γκλεμπέσης Γιώργος, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Κανέλλου Εβίτα, Κοροβέση Αγγέλικα, Κούρκουλου Μάγδα, Κτιστοπούλου Μαρία, Λάβδας Απόστολος, Λαζαρίδης Κυριάκος, Μανωλίδης Θεόδωρος, Παγκρατίδης Παγκράτης, Παναγιωτίδης Άγγελος, Πατσέλης Αλτιν, Σαμόλη Μαίρη, Σπυριούνης Κώστας και Τζανουλίνος Πραξιτέλης.