Μεσίστια η σημαία στη Βουλή

Με εντολή του προέδρου της Βουλής μεσίστια η σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση μετά την φωτιά που έπληξε την Αττική με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη περισσότεροι.

Μεσίστιες οι σημαίες για τους νεκρούς από τις φωτιές στην Αττική
Μεσίστιες οι σημαίες για τους νεκρούς από τις φωτιές στην Αττική

Πάνω από 50 είναι οι νεκροί, και 172 οι τραυματίες στην Ανατολική Αττική από τις εστίες φωτιάς. Από τους τραυματίες, οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Ορισμένοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ 16 από αυτούς είναι παιδιά, ευτυχώς κανένα τους σε σοβαρή κατάσταση που νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «από χθες μέχρι αυτή την ώρα, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες μονάδες του υπουργείου Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ειδικότερα βρίσκονταν διαρκώς διαθέσιμα 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών». Επιπλέον ενημέρωσε ότι ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 50 άτομα.

Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της καταγραφής». Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ αναμένεται αργότερα να έχει συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν».