Μαξίμου: Ικανοποίηση αλλά και “δηλητηριώδη” sms

Την ικανοποίηση του εξέφρασε το Μέγαρο Μαξίμου για το αποτέλεσμα της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις επιμέρους διαφωνίες, οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε μία κοινή γραμμή στο προσφυγικό».

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως, πηγές από το Μαξίμου άφηναν δηλητηριώδεις αιχμές για την Φώφη Γεννηματά, τον Στ. Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη αναφορικά με τη στάση που κρατούσαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Σε sms που έστειλαν σε δημοσιογράφους τόνιζαν “Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού» και πρόσθεταν πως «ενώ έχουμε συμφωνήσει σε όλα, καθυστερούμε γιατί η Φώφη Γεννηματά επιμένει να καταγραφεί η επιφύλαξή της ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με οικουμενική κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου είπε αναφερόμενος στα όσα διαδραματίσθηκαν στη σύσκεψη: “Δεν βλέπετε πόση ώρα κάναμε για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε οικουμενική όπως ζητάει ο Βασίλης (Λεβέντης). Θα είχε καταστραφεί η χώρα”!

Μετά το τέλος της σύσκεψης πάντως το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του πρωθυπουργό» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μία ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

«Στόχος της Ελλάδας τόσο στην Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.