Λάθη που κάνεις με τα εσώρουχά σου

Το εσώρουχό είναι αυτό που προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή σου, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να διορθώσεις τυχόν κακές συνήθειες που έχεις.

Το να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχα είναι πολύ καλό

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι το να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχα είναι άσχημο, αλλά αν δεν φοράς εσώρουχα στο κρεβάτι επιτρέπει στα γεννητικά όργανα να αναπνεύσουν. Διαφορετικά, η θερμότητα παγιδεύεται και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.

Φοράς δαντελωτά εσώρουχα

Η δαντέλα μπορεί να είναι σκληρή στο δέρμα σου και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Επίσης αν είναι συνθετική ενδέχεται να προκαλέσει ιδρώτα, φαγούρα και κακοσμία. Κράτησε τα δαντελένια σου εσώρουχα για ιδιαίτερες στιγμές και στην καθημερινότητά σου προτίμησε εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Πες αντίο στο αρωματικό απορρυπαντικό και μαλακτικό

Η μυρωδιά των φρεσκοπλυμμένων ρούχων (εσωρούχων) είναι υπέροχη, όμως αυτά τα απορρυπαντικά μπορεί να έχουν περισσότερες χημικές ουσίες και συνήθως προκαλούν εξανθήματα ή ερεθισμό του δέρματος. Ομοίως τα μαλακτικά αφήνουν κατάλοιπα.

Άλλαξε το μετά από κάθε προπόνηση (γυμναστική)

Βεβαιώσου ότι έχεις πάντα ένα σετ εσωρούχων στην τσάντα γυμναστικής σου. Η εναλλαγή των δύο εσωχρούχων μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι υγρές, θερμές περιοχές μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια και τους μύκητες, γι’ αυτό άλλαξε αμέσως μόλις ολοκληρώσεις την προπόνηση σου.