Κουντουρά: Μειωμένες οι προκρατήσεις σε τέσσερα νησιά λόγω προφυγικού

Υπάρχει μείωση των προκρατήσεων στα τέσσερα νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως), που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του προσφυγικού, παραδέχτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, οι προκρατήσεις είναι λίγο μαζεμένες», είπε χαρακτηριστικα στο MEGA. Και μάλιστα, στην Κω, με βάση τα στοιχεία των μεγάλων tour operators, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% – 25%.

Η κ. Κουντουρά τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν τα τέσσερα αυτά νησιά, εκτιμώντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα με μία καλή προβολή» και «δείχνοντας την ομαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή» να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Δεν θα δούμε τις εικόνες τις περσινές, πέρυσι ξαφνιάστηκαν όλοι», διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνονται σ τα κέντρα ταυτοποίησης, τα οποία είναι μακριά από την τουριστική κίνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ζήτησε εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, να μη συνδέεται ο τουρισμός με το προσφυγικό.

Τέλος, η κ. Κουντουρά εκτίμησε ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό σε σχέση με το 2015, αναφέροντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά δείγματα.