Κόντρα Βγενόπουλου – Βαξεβάνη μετά την αθώωση του επιχειρηματία

Μύδρους κατά της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένου δημοσιογράφου εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αθώωσή του για τα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, επ’ ευκαιρία της απόφασης της Εισαγγελέως Εφετών για αρχειοθέτηση σειράς κατηγοριών, έκανε λόγο για αθέμιτες παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο, τις οποίες χαρακτήρισε ως πρωτοφανείς.

Ο πρόεδρος της MIG κατήγγειλε επίσης τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με τον οποίο και έχει δικαστικές αντιδικίες για δημοσιεύματα που έχει γράψει, λέγοντας ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά όταν βγαίνει μια καταδικαστική απόφαση ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποιήση.

«Τα διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα. Με παραινέσεις του, παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κώστα Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις εναντίον του για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί και υπάρχουν άλλες δεκαεπτάμε μηνύσεις προς εκδίκαση. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, θα μπορούσε να βοηθήσει».
«Ο κ. Βαξεβάνης προσφέρθηκε λέγοντας μου ότι παρέχει υπηρεσίες για τη βελτίωση της εικόνας φυσικών και νομικών προσώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Καταφέρθηκε εναντίον του εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή
Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας.

Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ό,τι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε “δεν θυμάμαι”.Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015.«Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση;», αναρωτήθηκε λέγοντας ότι και οι δύο καταγγελθέντες δεν είναι απλώς ύποπτοι και διάπραξη των ίδιων ποινικών αδικημάτων αλλά και εν τη πράξει εμφανίζονται να τα επαναλαμβάνουν κατά συρροή”

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

Αμεση ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μέσω twitter αναφέρθηκε στα όσα τον κατηγόρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
«Ο έντιμος χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια κάθε μέρα με κόστος. Ο βρώμικος αρκεί να απλώσει τα χέρια του και να σε ακουμπήσει», έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Βαξεβάνης.