Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία της χώρας

Κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα καθώς οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Μετά από τα δεκάδες μπλόκα κατά μήκος των Εθνικών Οδών σε όλη τη χώρα, οι αγρότες του Έβρου προχώρησαν σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους. Μετά τον χθεσινό αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι παραγωγοί τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.
Κλειστά κατά διαστήματα παραμένουν επίσης και τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής στη Δράμα.
Επ’ αόριστον έκλεισε από τις 2 Φεβρουαρίου και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ σήμερα θα κλείσει συμβολικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ.
Κλειστό για συγκεκριμένα χρονικό διάστημα θα παραμείνει ακόμη το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής από τις 12:00 ως τις 14:00 στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και το τελωνείο Νίκης με τα Σκόπια από τις 19:00 έως τις 21:00.
Στο Κιλκίς έχουν στηθεί μπλόκα στο τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας με Σκόπια και στη Δοϊράνη, το οποίο θα κλείνει δύο ώρες το μεσημέρι και τρεις ώρες αργά το απόγευμα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επ’ αόριστον διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Καθώς, όμως, ο χώρος στάθμευσης του τελωνείου παρουσιάζει ήδη πληρότητα οι επικεφαλής των μπλόκων εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί προς τις βραδινές ώρες η έξοδος κάποιων εξ αυτών προς την Τουρκία προκειμένου να αποσυμφοριστεί η κατάσταση.