Και επισήμως στη θέση του Λέανδρου Ρακιντζή η εφέτης Μαρία Παπασπύρου

Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνα είναι από σήμερα η εφέτης Μαρία Παπασπύρου, η οποία έχει θητεύσει ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Στην ορκομωσία που έγινε σήμερα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη τόσο τη δική του όσο και των συνεργατών του στο πρόσωπο της κας Παπασπύρου, λέγοντας ότι «θα φέρει εις πέρας αυτό το πολύ δύσκολο έργο, διότι η θητεία της στο Δικαστικό Σώμα, το ήθος, το ύφος της, η εργατικότητά της εγγυώνται ότι η προσπάθειά της θα είναι γόνιμη και δημιουργική.

Νομικός με πλούσιο βιογραφικό

Η Μαρία Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Πόρο. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1976 ξεκίνησε να δικηγορεί. Επτά χρόνια αργότερα (1983) εισήλθε στο δικαστικό κλάδο και διορίστηκε πάρεδρος των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων.

Το 1985 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1998 σε πρόεδρο Πρωτοδικών, το 2004 σε εφέτη και με τον βαθμό αυτό, τον Μάιο του 2008, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα για προσωπικούς λόγους.

Από το 1991 έως και το 1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια και χειρίστηκε σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία.

Την τριετία 2011-2014 διετέλεσε Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, στη διάρκεια της οποίας ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν στην έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.