ΗΠΑ: 11χρονη έμεινε έγκυος από το βιαστή της – Σοκάρει ο λόγος που δεν την αφήνουν να κάνει άμβλωση

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμηη υπόθεση μιας 11χρονης από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία όχι μόνο έμεινε έγκυος μετά από βιασμό αλλά την υποχρεώνουν να κρατήσει το παιδί εξαιτίας ενός νέου αμφιλεγόμενου νόμου.

 

Σύμφωνα με αναφορές, ο 26χρονος Juan Leon-Gomez φέρεται να άρπαξε την ανήλικη και να ικανοποίησε πάνω της τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στο σπίτι του.

 

Ο 26χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό και απαγωγή, ενώ το κορίτσι βρέθηκε σε κατάσταση σοκ στην ντουλάπα του.

 

Αυτό ωστόσο που πυροδοτεί ακόμα περισσότερη οργή είναι το γεγονός ότι δεν την αφήνουν την 11χρονη να υποβληθεί σε άμβλωση, εξαιτίας του νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο μήνα στην πολιτεία.

 

Σύμφωνα με αυτόν, κατέστη παράνομη η άμβλωση από την έκτη εβδομάδα της κύησης και έπειτα. Από τον νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα θύματα βιασμού…

 

Σύμφωνα με τον 72χρονο κυβερνήτη Mike DeWine, ο οποίος υπέγραψε το νέο νόμο, «ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύει τη ζωή από την αρχή ως το τέλος».

 

Κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο, με τους πολίτες να επισημαίνουν ότι η περίπτωση της 11χρονης είναι το καλύτερο παράδειγμα γιατί δεν έπρεπε ποτέ να υπογραφεί αυτός ο νόμος. Πολλοί αποκαλούν το νόμο αντισυνταγματικό, υπάρχουν, ωστόσο και μερικοί υποστηρικτές του.

 

Σημειώνεται τέλος ότι άλλες πολιτείες, ανάμεσά τους το Κεντάκι και η Αϊόβα, ψήφισαν κατά του συγκεκριμένου νόμου τους προηγούμενους μήνες.

SHARE