Η Φωτίου θυμήθηκε το Γουδί!!!

Στη ΝΔ επιτέθηκε η Θεανώ Φωτίου, με λεκτικές υπερβολές για δημιουργία εντυπώσεων, αναφορικά με το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με επάρκεια που δεν μπορείτε να διανοηθείτε».

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανεβάσει τόσο πολύ τους τόνους σε αυτό το θέμα, που «το μόνο που μένει είναι να μας στείλουν στο Γουδί για κρέμασμα», προσθέτοντας «σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μέσα στη Βουλή για το προσφυγικό, διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα είναι αρραγείς». «Σεβόμαστε όλες τις προσωπικές ιδιαιτερότητες και την ευαισθησία τόσο της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και της κ. Κατριβάνου, αλλά είναι αυτό, κάποιες ιδιαιτερότητες», «μην ανησυχείτε δεν κινδύνευσε η κυβερνητική πλειοψηφία», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μιλώντας στο Mega, όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες για τα έργα που αφορούν στο προσφυγικό, με ορισμένες μάλιστα εξ αυτών να “δείχνουν” τους ΑΝΕΛ, απάντησε σε υψηλό τόνο ότι «είναι ντροπή και μόνο να υπονοείται κάτι τέτοιο» όταν «ο υπουργός κ. Βίτσας έχει καταθέσει στη Βουλή φάκελο με αναλυτικά στοιχεία για το πώς έγιναν μέχρι σήμερα οι αναθέσεις σίτισης και όλων των έργων για το προσφυγικό».

Για το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι δεν στοχεύει αυτό καθ ‘ αυτό στην επίλυση της κρίσης αλλά στη διευθέτηση ορισμένων αναγκαίων θεμάτων.

«Ή δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα κονδύλια βάσει της κείμενης νομοθεσίας ή αναθεωρείται ο νόμος για να προχωρήσουν τα έργα», πρόσθεσε.

Η κ. Φωτίου δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Ειδομένη για να έχει εικόνα «ιδίοις όμμασι», αλλά επ’ ευκαιρίας, όπως είπε, του κύριου σκοπού της επίσκεψης της στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις νέες δομές των κέντρων κοινωνικής προστασίας που θα στεγάσουν ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες – μετανάστες.

Οπως ανέφερε, από τη Δευτέρα- με την έναρξη των επαναπροωθήσεων προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία- 30 ασυνόδευτα ανήλικα θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε κέντρο στον Αγ. Παντελεήμονα, ενώ άλλα 280 τέτοια παιδιά και έφηβοι θα τακτοποιηθούν εντός των επομένων ημερών.

SHARE