Γραμμένος: «Δεν θα γίνει Grexit. Αν γίνει, θα παραιτηθώ»

Βέβαιος ότι δεν θα συμβεί Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Ομοσπονδίας με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει έτσι ώστε να μην συμβεί Grexit, ενώ επισήμανε ότι έχει διαβεβαιώσει τις FIFA/UEFA πως η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Πολιτεία θα πρέπει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τα κακώς κείμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Στη χρήση του VAR: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινείται γύρω από τη διαιτησία. Προσωπική άποψή μου είναι ότι κανείς δεν θέλει το VAR στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι παιχνίδι των λαθών. Έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και είναι πιθανό αυτό να μειωθεί. Ποιο είναι όμως το διακύβευμα; Ποιο είναι το ισοζύγιο; Είναι μια αναγκαιότητα το VAR. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά την τελική απόφαση θα την παίρνει ο διαιτητής του αγώνα. Ο διαιτητής ειδοποιείται για να δει στην οθόνη του ένα πιθανό σφάλμα. Κι από εκεί και πέρα καλείται να αποφασίσει».

Στην απειλητική επιστολή (με σφαίρα) που είχε λάβει: «Όχι, δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Το αίσθημα που δοκίμασα τότε ήταν πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ανοίγεις έναν φάκελο και να βρίσκεις μια σφαίρα. Έχει κατατεθεί στις Αρχές και προφανώς προερχόταν από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει αλλάξει όμως τη στάση μου και ούτε θα την αλλάξει. Είναι αλήθεια ότι είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση ανθρώπων που με προστατεύουν».

Στο αν έχει μετανιώσει για την ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Μπορεί να δυσκολεύει η ζωή σου, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης, όμως έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου. Παρ’ όλες αυτές τις ανασχετικές ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα του να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο για μένα».

Στο ενδεχόμενο Grexit: «Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το Grexit που ενδεχομένως κάποιοι να το θέλουν, δεν θα συμβεί. Εγγυώμαι προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που η FIFA θεωρεί προαπαιτούμενα. Να θυμίσω όμως γιατί βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Γιατί μας έχουν βάλει προσωρινή διοίκηση; Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου φάνηκε τώρα;»

Στη στάση που θα κρατήσει αν συμβεί αυτό: «Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μείνει κάποιος στη θέση του; Είναι μια υποθετική ερώτηση και δίνω μια υποθετική απάντηση».