Γκελαούζος και Ρεμπούλη με ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο-17.000 συμμετείχαν

Περισσότερα από 17.000 άτομα, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο, στον οποίο ο Κώστας Γκελαούζος και η Ράνια Ρεμπούλη κατέγραψαν δύο νέα ρεκόρ διαδρομής.

Οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τον κόσμο να γεμίσει κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με ενέργεια και αντοχή.

Την εκκίνηση στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων έδωσαν στις 09:00 το πρωί της Κυριακής, στη λεωφόρο Αμαλίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η εκκίνηση των 3 χιλιομέτρων.

Ο πέμπτος Ημιμαραθώνιος είχε και ουσιαστική σημασία, αφού οι δύο πρώτοι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίουυ, που διεξήχθη ταυτόχρονα, εξασφάλισαν συμμετοχή στο ευρωπαϊκο πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ειδικότερα, στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1,08,35, κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Βροντάδου Χίου με χρόνο 1.09.27 και στην τρίτη ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.09.34.

Πρώτες στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκαν η Ράνια Ρεμπούλη με ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1.16.57, εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέων Λέρου, η Αναστασία Καρακατσάνη του Γυμναστικού Συλλογου Τρικάλων με χρόνο 1.17.23 και στην τρίτη θέση η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕΣ Ζακύνθου και χρόνο 1.18.54.