Γιατί δεν κάνει να φορτίζεις το κινητό σου σε δημόσιες πρίζες

Τυχαίνει συχνά. Είσαι έξω, σε έχει φάει το scroll down στο Facebook, ή έχεις βάλει στόχο να περάσεις με κάθε κόστος την επόμενη πίστα στο Candy Crush και βλέπεις την μπαταρία να καταρρέει. Έλα όμως που πρέπει το smarthphone σου να παραμείνει ανοιχτό γιατί δεν σκοπεύεις να γυρίσεις άμεσα στο σπίτι και το χρειάζεσαι. Η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι να μπεις σε ένα καφέ και να κάτσεις μισή ωρίτσα για να το φορτίσεις.

Για στάσου όμως. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο ασφαλές είναι αυτό που πας να κάνεις για ακόμη μια φορά; Το να συνδέσεις το φορτιστή του κινητού σου τηλεφώνου με μια οποιαδήποτε πρίζα δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο νομίζεις. Εύκολα τα δεδομένα σου (φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κτλ) μπορεί να καταλήξουν στα δίχτυα χάκερ. Όχι δεν βλέπουμε τόσο πολύ Mr Robot, απλά στο λέμε πριν βρεθείς εξ απροόπτου. Επίσης, το ίδιο ισχύει και με το καλώδιο USB που συνδέει το κινητό σου με ένα υπολογιστή. Οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγεις να το φορτίζεις όπου βρεθείς.

Τι μπορείς να κάνεις

>Προσπάθησε να φορτίζεις το κινητό σου στο σπίτι ώστε να να μην έχεις τόσο ανάγκη να το φορτίσεις σε κάποιο δημόσιο χώρο.

>Αγόρασε ένα power bank και φρόντισε να το έχεις πάντα στη τσάντα σου ώστε να φορτίζεις ανενόχλητος παντού.

>Επένδυσε σε ένα καλώδιο USB που δεν μεταφέρει δεδομένα και φρόντισε το κινητό σου να είναι κλειδωμένο με ένα PIN ή password.

SHARE