Ερντογάν: Η Δύση δεν είναι πιό δημοκρατική από την Τουρκία

Με επικριτικό τόνο απαντάει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις αυστηρές συστάσεις κατά της Τουρκίας για τήρηση της συνταγματικής νομιμότητα και των δημοκρατικών κανόνων, με αφορμή την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, όπου επικράτησε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και άλλες χώρες επέκριναν το καθεστώς Ερντογάν ότι διολισθαίνει στον αυταρχισμό, παραβιάζοντας τους κανόνες λειτουργίας μίας πραγματικής δημοκρατίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκρούει τις κατηγορίες και αντεπιτίθετσαι, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες για πολύ σημαντικά ολισθήματα. Τους καταλογίζει ακόμη ότι η εξωτερική πολιτική τους δεν έχει κανένα “ηθικό στοιχείο” οποία παραβιάζουν την ηθική που πρέπει να έχει ένας δημοκράτης.

Σε δηλώσεις τους ο Ερντογάν τόνισε ότι οι δυτικές χώρες έδειξαν πόσο “δημοκρατικές” με την παρέμβαση τους στην Βενεζουέλα, όπου προσπαθούν να ανατρέψουν έναν εκλεγμένο ηγέτη και από την στάση τους στο παλαιστινιακό, όπου στηρίζουν την αιματηρή καταστολή από τις ισρηλινές δυνάμεις.

SHARE