Έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στην μπανιέρα

Ισόβια για τον δολοφόνο της σερβιτόρας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ένας 45χρονος, ο οποίος τον Μάιο του 2015 είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στο σπίτι τους και μετά είχε αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκια, σκηνοθετώντας έτσι μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Στη δικαστική αίθουσα αναβίωσαν δυσάρεστες μνήμες που προκάλεσαν ανατριχίλα στο ακροατήριο.

Στις 24 Μαΐου 2015 η άτυχη σερβιτόρα από τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε στο σπίτι της, μετά από έκκληση του γιου της, ενώ ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Όταν την είδε ο 45χρονος, την άρπαξε από τα μαλλιά, την έδεσε με χειροπέδες, γέμισε την μπανιέρα με νερό και την έπνιξε.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος, ο κατηγορούμενος ήταν ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στη σύζυγό του και είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να τη σκοτώσει, επιχειρώντας να της προκαλέσει ασφυξία με μαξιλάρι. Επίσης, πολλές φορές την είχε ξυλοκοπήσει.

Η υπεράσπιση ζήτησε να ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ο ίδιος είπε πως δεν άντεχε να βλέπει τη σύζυγό του να βγαίνει κάθε βράδυ, θόλωσε και τη σκότωσε.

Ο 14χρονος γιος του ζευγαριού ήταν εκείνος που βρήκε τη μητέρα του νεκρή. Επιστρέφοντας στο σπίτι, προσπάθησε να ανοίξει με το κλειδί του, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί ο πατέρας του είχε κλειδώσει από μέσα και είχε αφήσει πάνω στην πόρτα το κλειδί.

Το παιδί ενημέρωσε τη θεία του, η οποία άρχισε να καλεί στα τηλέφωνα του ζευγαριού χωρίς να παίρνει απάντηση. Γνωρίζοντας τις διαφορές που είχε το ζευγάρι πήγε στο διαμέρισμα και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα χωρίς αποτέλεσμα. Κάλεσε την αστυνομία και όταν άνοιξαν την πόρτα βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι και δίπλα, μέσα στα αίματα τον δράστη.