Επιστρέφει στις 23 Σεπτεμβρίου το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από κλιμάκιο του ΔΝΤ,στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου, όπως απεκάλυψε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ράις ανέφερε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 23 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσει την αξιολόγηση για την κατάρτιση της έκθεσης του άρθρου 4.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ θα τις εξετάσει εντός του πλαισίου των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμόζει με συνέπεια πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αναφορά της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ακρόαση της στην Ευρωβουλή, όπου τόνισε πως ο στόχος του 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδος είναι υπερβολικός, ο Ράις ανάφερε πως αυτή είναι πάγια θέση του Ταμείου.

«Ελπίζω να ξέρετε ότι πάντα υποστηρίζαμε πως ο στόχος του 3,5% ήταν φιλόδοξος. Είχαμε με συνέπεια πει πως οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι θα βάρυναν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και πάντα ζητούσαμε ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο», τόνισε.