Εντυπωσίασε η Rolex στην BASELWORLD

Κάθε χρόνο τον Μάρτιο στην Βασιλεία της Ελβετίας λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη έκθεση ωρολογοποιίας παγκοσμίως, η BASELWORLD. Για τον πολύ κόσμο η έκθεση μοιάζει ασήμαντη, αλλά η αλήθεια είναι πως για να βρει κάποιος δωμάτιο σε ξενοδοχείο τις ημέρες της έκθεσης κάπου στην Ελβετία, είναι μάλλον απίθανο.

Μικροί και μεγάλοι γίγαντες της ωρολογοποιίας, κατασκευαστές ρολογιών από όλες τις χώρες που παράγουν brands, επισκέπτες, καταστηματάρχες, αντιπροσωπείες, εργοστάσια κατασκευής μηχανισμών και δημοσιογράφοι διαγκωνίζονται για να βρίσκονται εκεί, να ενημερωθούν, να παραγγείλουν, να πουλήσουν, να διαφημίσουν τα νέα μοντέλα που θα κοσμήσουν τις βιτρίνες των μεγάλων κοσμηματοπωλείων του κόσμου.

Όπως συμβαίνει σε κάθε κατασκευαστικό περιβάλλον έτσι και στην ωρολογοποιία κάποια brands είναι οι πρωτοπόροι, αυτοί που θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους για να ακολουθήσουν, προσπαθώντας να κατασκευάσουν προϊόντα που θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικά. Ανάμεσα λοιπόν στις πρωτοπόρες και καινοτόμες μάρκες ωρολογίων που παρουσιάζονται στη Βασιλεία υπάρχει μια που υπερέχει με την διαχρονικότητα των μοντέλων της αλλά και με το μέγεθος των πωλήσεων που πραγματοποιεί.

Λέγεται πως η Rolex πουλάει σημαντικά περισσότερα ρολόγια από όσα πουλάνε όλες οι υπόλοιπες μάρκες μαζί και αυτό αιτιολογείται εύκολα. Αυτό που παραμένει μυστήριο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές είναι ότι το πετυχαίνει χωρίς καν να παρουσιάζει νέα μοντέλα. Όταν αποφασίσει να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο είναι η είδηση της χρονιάς και αυτό είναι κάτι που δεν το κάνει συχνά η δημοφιλής εταιρεία.

Τοιουτοτρόπως για το 2016 δεν παρουσίασε κάποιο εντελώς καινούριο μοντέλο, παρά μόνο βελτιώσεις παλαιότερων, έπεισε όμως πάλι τους δημοσιογράφους να γράψουν για την υπεροχή και την πρωτοτυπία των νέων (;) μοντέλων. Αυτό δεν σημαίνει πως οι βελτιώσεις είναι ασήμαντες αλλά το μόνο σημαντικό της Rolex που έκανε φέτος την διαφορά στην έκθεση της Βασιλείας ήταν ότι για πρώτη φορά φορά η Rolex συνοδεύει όλα τα μοντέλα της με πιστοποιήσεις χρονομετρικής ακρίβειας, τις οποίες βέβαια χορηγεί η ίδια.

Η εμβληματική ένδειξη της μάρκας “Superlative Chronometer” έχει επαναπροσδιοριστεί με κριτήρια χρονομετρικής ακρίβειας που ξεπερνούν αυτά που ορίζονται από την παγκόσμια ωρολογοποιία. Πέραν αυτού οι βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα είναι οι εξής:

Ο χρονογράφος Cosmograph Daytona από ατσάλι 904L απέκτησε κεραμική στεφάνη.

Daytona 2016
Στο Oyster Perpetual Air-King, μπορούμε να μιλήσουμε για σημαντική αλλαγή καθότι η εταιρεία το παρουσίασε με νέα διάμετρο κάσας 40mm και καντράν με νούμερα που δηλώνουν τα λεπτά. Στο 10 λοιπόν βλέπουμε το νούμερο 50, ενώ στο 11 το 55 και ούτω καθ’ εξής. Πανέμορφο.

Rolex-Oyster-Perpetual-Air-King-2016

Η νέα εκδοχή του Οyster Perpetual Datejust 41 περιλαμβάνει ανανεωμένη κάσα από ατσάλι και κίτρινο ή ροζ χρυσό, με νέα μεγαλύτερη διάμετρο 41mm. Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το νέο μηχανισμό 3235, με 14 νέες πατέντες και την ταλάντωση διαφυγής Chronergy της Rolex.

BLOG-Basel-Rolex-Datejust-Daytona

To γυναικείο Lady Datejust 28, εμφανίστηκε με ανανεωμένη κάσα 28mm, ενώ είναι εξοπλισμένο με το μηχανισμό 2236 και ελατήριο από σιλικόνη-πατέντα της Rolex. Διακριτική πρωτοτυπία στο μοντέλο είναι τα διαμαντάκια στο εννέα.

3_watches_2-1500

Επίσης τα μοντέλα Yacht -Master 40 και Explorer παρουσιάστηκαν με ελάχιστες σχεδιαστικές αλλαγές στα καντράν.

Rolex-Yacht-Master-116655-268655-Everose-Gold-Ceramic-aBlogtoWatch-13

bb48bb2018090dd9d047e62c494bc2d0