Ειδομένη: Ζημιά 3 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την κατάληψη

Σε τρία εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η παρατεταμένη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Τα στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Χρυσοβελώνη από τις 19/11/2015 έως τις 11/12/2015 η ζημιά ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ και από τις 19/3 έως τις 19/4 σε 1 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί έως το Πάσχα, ενώ ενημέρωσε ότι οι πελάτες που εξυπηρετεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχουν υποβάλει αίτημα αποζημίωσης.

Η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε παράλληλα ότι γίνεται προσπάθεια να λυθούν τα εμπόδια μέσω μίας εναλλακτικής γραμμής από τη Βουλαγαρία, η οποία κοστίζει 1.000 με 1.300 ευρώ ανά συρμό και έχει καθυστέρηση περίπου 2 ημερών για την διακίνηση των προϊόντων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εξηγώντας ότι ενόψει της ιδιωτικοποίησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μπορούσε να μετατραπεί σε ζημιογόνα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα με την κ. Χρυσοβελώνη να αντιδρά έντονα: «Τι θέλετε, να φωνάξουμε τα ΜΑΤ;».