Δυσάρεστη συνάντηση της Αθηνάς Ωνάση με την δική της «Καμίλα»

Την ώρα που η Αθηνά Ωνάση βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω του χωρισμού της με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο είχε να αντιμετωπίσει και μια απρόσμενη συνάντηση. Ήταν με την ιππεύτρια Pilar Lucrecia Cordón η οποία φέρεται να είναι η αιτία του διαζυγίου της, περίπτωση που θυμίζει τη διάσταση του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνας εξ αιτίας της επίσης ιππεύτριας Καμίλα.

Η χρυσή κληρονόμος πριν από λίγες μέρες σε ιππικό event στις Κάννες ήρθε για πρώτη φορά πλάι πλάι με την Pilar Lucrecia Cordón, τη γυναίκα που φημολογείται ότι είναι η αιτία του χωρισμού της από τον σύζυγό της. Οι δυο γυναίκες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προσπερνούν η μία την άλλη χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα μπροστά στα μάτια του Αλβάρο.

Πάντως όσοι είδαν την Αθηνά στο event είπαν ότι η νεαρή κληρονόμος που, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της στη Βραζιλία, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ήταν σαφώς καλύτερα ψυχολογικά. Οπως σημείωσαν οι πιο παρατηρητικοί η χρυσή κληρονόμος δεν φορούσε τη βέρα της.

Ο δε σύζυγός της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στις Κάννες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εμφανίστηκε συνοδευόμενος από την Πιλάρ-Λουκρητία Κορντόν για να απολαύσει την κόρη του Βιβιάν να διαγωνίζεται.

Ποια είναι η Pilar Lucrecia Cordón

athina8

Η Pilar Lucrecia Cordón είναι η κόρη του βιομηχάνου Publio Cordón που έπεσε θύμα απαγωγής από την τρομοκρατική οργάνωση GRAPO («Ομάδες Αντιφασιστικής Αντίστασης της 1ης του Οκτώβρη») το 1995. Ο Cordón κηρύχθηκε και επίσημα νεκρός 15 χρόνια μετά αν και δεν βρέθηκε ποτέ η σορός του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που πρώτη έφερε στο φως η ισπανική El Mundo, η Cordón είναι η γυναίκα που ο Αλβάρο απάτησε την Αθηνά. Η γοητευτική 43χρονη ασχολείται με την ιππασία από τα 16 της και θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ισπανίας στο αγώνισμα.
Αν και έχει αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις υγείας της οικογένειάς της, η Pilar, που διαμένει μόνιμα στο Βέλγιο, δεν παραλείπει να ασχοληθεί με τα αγαπημένα της άλογα. Ηταν η μοναδική Ισπανίδα αναβάτρια στο πρόσφατο Longines Global Champions Tour, στο Μαϊάμι.

Στην προσωπική και ερωτική της ζωή φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε συναδέλφους της. Στο παρελθόν έχει υπάρξει σε σχέση με τρεις άντρες της ιππασίας (τους Alberto Honrubia, Rafael Tapias και David Uson).

Ο Αλβάρο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συνελήφθη από τους σωματοφυλακές της επ’ αυτοφώρω να την απατά με τη γυναίκα-μυστήριο Πιλάρ-Λουκρητία Κορντόν, η οποία, όμως, διέψευσε με μια αινιγματική ανάρτηση στο Διαδίκτυο τον ρόλο της ως τρίτου προσώπου.

Η Cordón που σπάνια τοποθετείται και απαντάει σε δημοσιεύματα αυτή τη φορά έσπασε τον κώδικα σιωπής με λακωνική ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Η ζωή μου ορίζεται από τα άλογά μου, την δουλειά και την οικογένεια μου. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες μου».

Ο Αλβάρο πάντως ήταν ιδιαίτερα προστατευτικός με την κόρη του Βιβιάν στους ιππικούς αγώνες, ειδικά τη στιγμή που η μικρή είχε μια πτώση κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της. Προς το παρόν τα επεισόδια στη νέα ζωή της Αθηνάς Ωνάση χωρίς τον Ντόντα περιλαμβάνουν έναν νέο άνδρα που εθεάθη να κάθεται δίπλα της στους προηγούμενους αγώνες και μια δικαστική διαμάχη που κανείς δεν ξέρει αν θα κλιμακωθεί στις δικαστικές αίθουσες ή θα λήξει με εξωδικαστικό συμβιβασμό και κάποια εκατομμύρια στην τσέπη του Βραζιλιάνου ιππέα. Οσο για τον Αλβάρο, σταμάτησε να μιλάει και πλέον αντ’ αυτού εμφανίζεται η εκπρόσωπος Τύπου του, η οποία, αν και δεν τη γνωρίζει κανείς, επιβεβαίωσε τον χωρισμό του ζεύγους και παρακάλεσε για διακριτικότητα τα ΜΜΕ.

Η αίτηση, ο νόμος και τα προγαμιαία συμφωνητικά

Πάντως, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της Ελληνίδας κληρονόμου, η Αθηνά φέρεται να κατέθεσε μέσω των δικηγόρων της αίτηση διαζυγίου για τη λύση του γάμου της με τον Αλβάρο, αν και άλλοι υποστηρίζουν ότι η αίτηση είναι έτοιμη, αλλά θα κατατεθεί αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για τα διαζύγια, ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο δύναται να διεκδικήσει το 50% της κοινής περιουσίας που απέκτησε με την Αθηνά Ωνάση στα 11 χρόνια του γάμου τους. Η χρονική διάρκεια παίζει σημαίνοντα ρόλο σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της Βραζιλίας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως μπορεί να διεκδικήσει τη μισή περιουσία της συζύγου του, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει όχι ένα αλλά δύο προγαμιαία συμφωνητικά. Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο νόμο, οι νεόνυμφοι καλούνται αρχικά να υπογράψουν ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρουν σε ποια από τις τέσσερις κατηγορίες γάμου και διαχωρισμού περιουσίας επιθυμούν να ενταχθούν.

Στο έγγραφο που φέρει τις υπογραφές και των δύο, το ζευγάρι επέλεξε να υπαχθεί στην τρίτη, σύμφωνα με την οποία διατηρούν ξεχωριστά τις ατομικές περιουσίες τους, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του γάμου τους. Εκτός από αυτό, οι δικηγόροι της Αθηνάς Ωνάση συνέταξαν και ένα ιδιωτικό προγαμιαίο συμφωνητικό το οποίο υπέγραψε ο Αλβάρο. Με βάση αυτό, εάν ο γάμος του ζευγαριού διαλυθεί είτε με δική του υπαιτιότητα είτε με υπαιτιότητα της Αθηνάς, ο Αλβάρο παραιτείται από το δικαίωμα διεκδίκησης του 50% της περιουσίας της, εφόσον δεχθεί να λάβει ένα εφάπαξ ποσό. Το ακριβές τίμημα είναι 1.000.000 δολάρια για κάθε χρόνο έγγαμου βίου, κάτι που του εξασφαλίζει άμεσα 11.000.000 δολάρια, απόρροια των έντεκα ετών γάμου με την Αθηνά. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί, εφόσον δεν υπάρξουν προστριβές και εντάσεις κατά τη διαδικασία, και έτερη οικονομική αποζημίωση από κοινές επαγγελματικές κινήσεις που έκανε το ζεύγος όταν ήταν μαζί.

Αυτές αφορούν αγορές ή επενδύσεις μέσω μίας εταιρείας στην οποία συμμετείχαν και οι δύο με ποσοστό 50% καθένας, η οποία εξαιρείται από το προγαμιαίο συμφωνητικό. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες την υπόθεση, η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει portfolio αξίας 60.000.000 δολαρίων, από τα οποία ο Αλβάρο δικαιούται ακριβώς τα μισά, δηλαδή 30.000.000 δολάρια, ενώ τα δικαστικά έξοδα που θα φτάσουν τα 4.000.000 δολάρια θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου την Αθηνά Ωνάση.

Έτσι, αν ο Βραζιλιάνος playboy δεν θέλει να τραβήξει το σκοινί, θα φύγει από τη ζωή της χρυσής κληρονόμου των Ωνάσηδων κατά 41.000.000 δολάρια πλουσιότερος, έχοντας γλιτώσει και άλλα 4.000.000 δολάρια από το κόστος για τα έξοδα του διαζυγίου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νόμος τού δίνει δικαίωμα να προσβάλει το προγαμιαίο συμφωνητικό και να διεκδικήσει τη μισή περιουσία της, η οποία αποτιμάται στα 800.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει πάνω από 217 τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακίνητα στην Ευρώπη και την Αμερική, ράβδους χρυσού αλλά και κάποια εξαιρετικά άλογα ιππασίας. Μόνο που αν επιλέξει να πάει για όλα, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με μια επίπονη δικαστική διαμάχη, για την οποία θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Το τρίτο πρόσωπο, η «Mail» και η ανάρτηση που χάθηκε

Πολύς λόγος έχει γίνει μέχρι τώρα για το τρίτο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή του ζευγαριού, τη γυναίκα δηλαδή με την οποία φέρεται να ερωτοτροπούσε ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο στην πολυτελή κατοικία της φάρμας τους στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα. Οταν δημοσιεύτηκε το όνομα της Πιλάρ-Λουκρητίας Κορντόν, της ευκατάστατης Ισπανίδας αδελφής φίλου συναθλητή του Βραζιλιάνου ιππέα ως η πέτρα του σκανδάλου, οι περισσότεροι μάλλον απογοητεύτηκαν. Η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία δεν θα αποκαλούσε εύκολα κάποιος καλλονή, έχει ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα μπορούσε να προσελκύσει τον Βραζιλιάνο playboy. Διαθέτει αρκετά παχύ πορτοφόλι, όπως ακριβώς και η Αθηνά Ωνάση.

Μετά τα δημοσιεύματα η συνήθως πολύ διακριτική και αποστασιοποιημένη από τα κοινωνικά δίκτυα Κορντόν έκανε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει τι είναι γι’ αυτήν η ζωή. «Η ζωή μου ορίζεται από τα άλογά μου, τη δουλειά και την οικογένειά μου», έγραψε προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στις φήμες ότι ο Αλβάρο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με αυτήν στην αγκαλιά του. Η εμφάνισή της στις Κάννες στο πλευρό του Αλβάρο -ανεπίσημα ως προπονήτριας της μικρής κόρης του Βιβιάν και επίσημα ως διαγωνιζόμενης-, απλά αναζωπυρώνει τις φήμες που θέλουν να είναι αυτή το τρίτο πρόσωπο που μπήκε σφήνα στον γάμο του με την Αθηνά. Για την ίδια η συγκεκριμένη παρουσία, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το περιβάλλον της, έγινε για να ξεκαθαριστεί απόλυτα ότι η όποια σχέση της με τον Βραζιλιάνο ιππέα περιορίζεται στα προπονητικά της καθήκοντα και μόνο. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει στα ΜΜΕ, όπως λένε οι φίλοι της, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να βαδίζει δίπλα του, σε έναν χώρο όπου κάποιες δεκάδες μέτρα μακριά κυκλοφορεί μόνη της συνήθως η Αθηνά Ωνάση.

Πάντως οι δύο κυρίες δεν διαγωνίστηκαν την ίδια ημέρα, αφού η Αθηνά έτρεξε με το άλογό της για τα ελληνικά χρώματα την Πέμπτη και η Ισπανίδα την Παρασκευή.

Δεν έλειψαν φυσικά τα ποικίλα σχόλια γι’ αυτή τη συνύπαρξη των τριών προσώπων που συνθέτουν, σύμφωνα με την πλειονότητα των ΜΜΕ, το παζλ της ερωτικής απιστίας. Οι τρεις τους είναι πολύ πιθανόν να συναντηθούν ξανά σε δύο περίπου εβδομάδες στους επόμενους αγώνες ιππασίας που θα διεξαχθούν το τριήμερο 24-26 Ιουνίου στο Μονακό, δίνοντας ακόμη περισσότερη τροφή για σχόλια και δημοσιεύματα. Το κακό βέβαια για τον σύζυγο της Ελληνίδας κληρονόμου είναι ότι η βρετανική «Mail» με ένα αποκλειστικό δημοσίευμα αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τη βραδιά που κόστισε στον Αλβάρο τον γάμο του. Βασιζόμενη προφανώς σε πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έγραψε ότι οι σωματοφύλακες της Αθηνάς Ωνάση τον έπιασαν να απατά τη σύζυγό του και ότι οι εκκλήσεις του να μην της πουν τίποτε και ότι ήταν ένα λάθος της στιγμής δεν εισακούστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα της «Mail» ο Αλβάρο επιτέθηκε στην εφημερίδα με χαρακτηρισμούς όπως «ψεύτες» και «αλήτες» μέσα από τη σελίδα του στο Instagram, με μια ανάρτηση η οποία δεν έμεινε για πολύ στον αέρα. Την κατέβασε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ύστερα από επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο της εφημερίδας αντιλήφθηκε ότι αν συνέχιζε θα υπήρχαν και άλλες αποκαλύψεις, οι οποίες θα δυσχέραιναν τη θέση του σχετικά με εκείνο το μοιραίο βράδυ. Οταν η Αθηνά Ωνάση πληροφορήθηκε το γεγονός αναχώρησε αμέσως για την Ευρώπη και οι πληροφορίες λένε ότι δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις του Ντόντα, έχοντας πάρει την απόφαση να τον χωρίσει. Ο τελευταίος φέρεται να προσπάθησε δημοσιοποιώντας την, κατ’ αυτόν, κρίση του γάμου τους σε δημοσιογράφο του «Epoca», δηλώνοντας μάλιστα ότι θα παλέψει για την αγάπη του στην Αθηνά. Κάτι όμως που άφησε εντελώς αδιάφορη την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι όταν θέλει μπορεί να είναι πολύ σκληρή.

Η εμφάνισή της στη Γαλλία πριν από δύο εβδομάδες, χωρίς να φοράει τη βέρα της και οι φωτογραφίες που τη δείχνουν να χαμογελάει και να συζητάει με άγνωστο άνδρα δίπλα της δείχνουν κατά πολλούς ότι η τελευταία χρυσή κληρονόμος των Ωνάσηδων αποφάσισε να κλείσει μια για πάντα το κεφάλαιο «Αλβάρο». Μένει να δούμε πότε θα πέσουν οριστικά οι τίτλοι του τέλους…

Πηγή: nonpapernews.gr