Δικαίως χολωμένος, ο παραγκωνισμένος Παν. Καμμένος.

Κρυπτόμενοι Υπουργοί, αν και αρμόδιοι, τοποθετήθηκαν σε Επιτροπή … Επικοινωνίας για το Προσφυγικό.

Επιμελώς απέφευγαν τον τελευταίο καιρό, συγκεκριμένοι υπουργοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εκτεθούν δημόσια με πράξεις και δηλώσεις για το Μεταναστευτικό.
Κρύβονταν, απέφευγαν κάθε ανάμιξη, καθυστερούσαν κάθε εμφάνιση στη Βουλή και στα κανάλια προκειμένου να αναλύσουν το Μεταναστευτικό Πρόβλημα. Επιπλέον να προβάλλουν τις δικές τους δράσεις και πρωτοβουλίες. Έπρατταν το αντίθετο. Αποστασιοποίηση, χαμηλοί τόνοι, καμία διάθεση συλλογικότητας. Απόμακροι από δημόσιες εμφανίσεις φθοράς, αφήνοντας τον ατυχή υπουργό κ.Μουζάλα να φορτώνεται όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες.

Έτσι, σε κύκλους της Κυβέρνησης έγινε φανερό ότι συγκεκριμένοι υπουργοί, αρμόδιοι κατά τομείς για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό έλαμψαν δια της αδράνειας και της δημόσιας απουσίας τους. Κρυπτόμενοι συνεχώς, δίνοντας την εικόνα μιας ανάπηρης διοίκησης και μιας χωρίς σχέδιο της Κυβέρνησης, σχέδιο γενικό αλλά και κατά τομείς υπουργείων. Αντίθετα ελάχιστη ορατή δραστηριότητα, παραγωγή έργου και δημόσια ενημέρωση-απολογισμός.

Κατά απόντων και κρυπτομένων
– Τέτοιες κατηγορίες για απόντες, αρκετά αδρανείς και αμήχανους υπουργούς αλλά και «κρυπτόμενους» πολλές εβδομάδες και μήνες διατυπώθηκαν από στελέχη της Κουμουνδούρου και της Κυβέρνησης για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκα , τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας κ.Ξάνθο (και τον αρμόδιο υφυπουργό),τον υπουργό Εσωτερικών κ .Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή κ. Μπαλάφα( με τους περιφερειάρχες και δημάρχους για το Μεταναστευτικό έκανε μόνος ο κ. Μουζάλας), η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Θεανώ Φωτίου, ακόμα και ο Αλ. Φλαμπουράρης με αξιώσεις γενικού συντονιστή, τις οποίες εγκατάλειψε μπροστά στις δυσκολίες. Παράλληλα αφανείς ρόλους και υποτονικούς επέλεξαν άλλοι αρμόδιοι υπουργοί, όπως λχ. για τα λυόμενα ο κ.Σπίρτζης, τις οικονομικές ενισχύσεις ο κ.Τσακαλώτος

Παράλληλα , ανάμεσα σε όσους είχαν μεγάλη δράση αλλά και δημόσια παρουσία με δηλώσεις, συνεντεύξεις για το Μεταναστευτικό ξεχώρισε ο Παν.Καμμένος κυρίως αρμόδιος για τη δύσκολη πλευρά της στέγασης των προσφύγων παραγκωνίσθηκε τελικά από τη νεόκοπη Επιτροπή(και μπήκε στη θέση του και επικεφαλής ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός κ .Βίτσας ), σε αντίθεση με τον υποτονικό υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.

Μπροστά στο φαινόμενο αυτό « απεργίας των υπουργών» στο οποίο μόνες εξαιρέσεις ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης κ.Μουζάλας και ο ΥΠΕΑ κ.Καμμένος αποφασίστηκε η δημιουργία μιας Επιτροπής-Κέντρου Ενημέρωσης και Πολιτικής Στρατηγικής. Με πολλά μέλη της από αφανείς και κρυπτόμενους Υπουργούς, κρυπτόμενους από τη δημοσιότητας και την ανάληψη ευθυνών.. —-Ειδικότερα, στην δημιουργία συντονιστικού κέντρου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με την συμμετοχή εκπροσώπων έξι υπουργείων, το οποίο θα αναλάβει την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος, προχώρησε η κυβέρνηση.

Πολιτικός συντονιστής ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στην πρώτη ενημέρωση σήμερα, εξήγησε ότι μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στην Ευρώπη, αυτή την στιγμή ενεργοποιείται η δεύτερη φάση διαχείρισης των ροών, με την δημιουργία προσωρινών κέντρων φιλοξενίας σε συνεννόηση και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Eπικοινωνιακή ομάδα για το προσφυγικό -Επικεφαλής ο Βίτσας
Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να φτιάξει επικοινωνιακή ομάδα για τη διαχείριση του Προσφυγικού, τομέα στον οποίο έχει αποτύχει.. Επικεφαλής μπαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και όχι ο Παν. Καμμένος..
Σε αυτό το καινούριο συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν αρκετοί υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και φυσικά ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σκοπός της επικοινωνιακής ομάδας θα είναι η καθημερινή ενημέρωση για το προσφυγικό και η παρουσίαση της κατάστασης με τα κέντρα φιλοξενίας και τους εγκλωβισμένους σε καταυλισμούς και hotspots μετανάστες και πρόσφυγες.
Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται καθημερινά στις 09:00-09:30 και θα γίνεται από τον Γιώργο Κυρίτση (απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής), ο οποίος θα είναι ο εκπρόσωπος της επικοινωνιακής ομάδας για το προσφυγικό.

Ενοχλημένος διπλά εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος από κακές συμπεριφορές του Μαξίμου.
Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι το Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών κάλεσε τα ΜΜΕ να είναι πιο προσεκτικά στην προβολή του θέματος για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό φαίνεται ότι βρήκαν αντίθετο τον Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο υπέρ της πιο “διακριτικής” κάλυψης του προσφυγικού από τα ΜΜΕ εμφανίστηκε και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Υπουργικό Συμβούλιο:

«Υπάρχει εμμονή από ΜΜΕ να δείχνουν εικόνες απο την Ειδομένη και την Πλατεία Βικτωρίας. Θα πρέπει να δίνονται και άλλες εικόνες που δεν είναι ίδιες», είπε η Υπουργός Τουρισμού.

Στη δυσαρέσκεια του Υπουργού Άμυνας ήρθε να προστεθεί και η τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα στην θέση του Επικεφαλής του Συντονιστικού για το Προσφυγικό.
Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούσε δεδομένο ότι αν ο επικεφαλής του Συντονιστικού προερχόταν από το Υπουργείο Άμυνας θα έπρεπε να είναι ο ίδιος και όχι ο Αναπληρωτής Υπουργός… Γεγονός το οποίο τον δυσαρέστησε.

Πηγή: nonpapernews.gr