Διευκρινίσεις Μουζάλα για το βραχιολάκι στους μετανάστες

Μετά τη γενική κατακραυγή και τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, αναφορικά με τα βραχιολάκια στους μετανάστες, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έδωσε διευκρινίσεις.

«Για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι μέσα, τους φοράμε βραχιολάκια. Είναι άδικο και δείχνει ρατσιστικό και άσχημο το ξέρω αλλά τα hot spot είναι ας πούμε μια μηχανή παραγωγής που έχει στάδια. Επειδή δεν έχουν όλοι χαρτιά, κάποιοι μπορεί να τα αλλάξουν μεταξύ τους. Μέχρι να γίνει αυτός ο διαχωρισμός το βραχιολάκι διευκολύνει τη διαδικασία», είπε ο κ. Μουζάλας στα Παραπολιτικά FM.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη οτι «και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν αντιδράσει. Το hot spot δεν έχει πολυτέλειες. Πρέπει να ταυτοποιηθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Καταλαβαίνω ότι η αισθητική του φέρνει στο μυαλό άλλα πράγματα. Λάθη θα γίνουν στην λειτουργία. Δεν το υπερασπιζόμαστε αλλά δεν το κατηγορώ κιόλας. Ψαχνόμαστε…»
Ερωτηθείς αν το βραχιολάκι ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και πως δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το θέμα.