Δεκτή θα γίνει μάλλον η παραίτηση Σγουρίδη

Δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει η παραίτηση Σγουρίδη, καθώς ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τα όσα είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, ο οποίος ανήκει στους ΑΝΕΛ.

Ήδη από χθες, που επικοινώνησαν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμένος, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την οργή του δηλώνοντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν τον ενόχλησε τόσο η δήλωση ότι παραπλάνησε τους αγρότες, όσο η ταύτιση που έκανε ο κ. Σγουρίδης του κ. Τσίπρα με τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά και με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

«Αν στελέχη σου δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε ίδιοι, τότε πού πάμε και πώς είναι δυνατόν να είναι στην κυβέρνησή μου», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος, παρά το ότι ανάγκασε τον κ. Σγουρίδη να κάνει διορθωτική δήλωση, δεν φαίνεται να καταφέρνει να τον σώσει, αφού πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι αναζητείται ήδη ο αντικαταστάτης του νυν υφυπουργού Μεταφορών.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά θέματα και στο εσωτερικό η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις σφοδρές αντιδράσεις αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών είναι αδιανόητο ένας υπουργός να ρίχνει λάδι στη φωτιά», τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι σε πρώτη φάση αιφνιδιάστηκαν από τον σάλο που δημιουργήθηκε κυρίως στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη θέση αρχικώς είχε τοποθετηθεί άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος, αλλά τελικά λόγω ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει στο διαδίκτυο παραιτήθηκε μια μέρα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.