Χίος: Πατέρας ξέσπασε σε ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ – Ο εκνευρισμός έφερε τη σύλληψη

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, εκνευρισμένος πατέρας φέρεται να ξέσπασε πάνω σε ασθενοφόρο και διασώστες!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο εκνευρισμός ενός 40χρονου πατέρα οδήγησε σε… επίθεση εις βάρους εργαζόμενου του ΕΚΑΒ, αλλά και βλάβη σε ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα την σύλληψή του από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το alithia.gr, όλα ξεκίνησαν στις 12.00 χθες το μεσημέρι, σε σχολείο της περιοχής του Βουνακίου, όταν για άγνωστους λόγους ένας 10χρονος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του.

Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς του αλλά και το ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα και με την επίσημη καταγραφή συμβάντων, έφθασε στο σχολείο μέσα σε 8 μόλις λεπτά. Ο χρόνος αναμονής μπορεί να φάνηκε… αιώνας στον πατέρα, που έφθασε πρώτος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και στην κυριολεξία όντας εκτός εαυτού, επιτέθηκε αρχικά στον συνοδηγό διασώστη και στην συνέχεια φέρεται να χτύπησε το μπροστινό τζάμι του ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να το… θέσει εκτός λειτουργίας.

Το παιδί, μετά από εξετάσεις, αποδείχθηκε ότι δεν είχε κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ασθενοφόρο τέθηκε εκτός λειτουργίας, πράγμα που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, καθώς μέχρι και την επισκευή του θα υπάρχουν δύο μόνο ασθενοφόρα στην βάρδια για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ το ΕΚΑΒ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται: “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, που λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία σε όλα τα περιστατικά ανεξαιρέτως Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και συνολικά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα”.