Χιονοστιβάδα εξελίξεων στα Σκόπια – Ο Ζάεφ αποσύρει το tweet του για το δημοψήφισμα

Το στοίχημα της συμμετοχής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια φαίνεται πως χάθηκε για την κυβέρνηση της πΓΔΜ, που ήθελε ένα ισχυρό μήνυμα από τον λαό της χώρας, προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει με τη συνταγματική αναθεώρηση που απαιτείται για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη δυσκολία διαχείρισης του αποτελέσματος μαρτυρά και η βεβιασμένη κίνηση του Ζόραν Ζάεφ να αποσύρει το tweet που είχε αναρτήσει το πρωί και στο οποίο έκανε λόγο για λαϊκή βούληση. Συγκεκριμένα στις 4.30 το μεσημέρι, ο Ζάεφ ανήρτησε στον λογαριασμό του ένα tweet που έγραφε «Σήμερα είναι μια γιορτή για τη ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας. Περιμένω από το Κοινοβούλιο να ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών, η οποία σήμερα θα δείξει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας».

Οι πληροφορίες δείχνουν πρόωρες εκλογές, καθώς ο Ζάεφ μοιάζει απίθανό να πείσει τα 2/3 της βουλής να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ δεν είναι απίθανο να προκύψει και αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματός του.